20 Ocak 2010 Çarşamba

Şeytan Diyo ki... Jo Transferi Meselesi!

... sil mozillayı, choremeyi, explorerı bilgisayardan. Hatta uğraşma kapat bilgisayarı kitap oku tüm gün! Ne tv izle, ne gazete oku, ne bloglara bak. Kes spor dünyasıyla ilişkini... Transfer günleri boyunca istediğim şeydir şu yazdıklarım ama insanoğlu yapamıyorsun. Tv'yi açarım ilk iş ligtv, ntvspor vb. Pcyi açarım ilk iş blogger, ntvspor vs. Sonra duyduğun haberlerle, insanların muhabbetleriyle çatla bütün gece!

Ntvspor'da Jo'nun transfer edileceği yazıyor, tv'de haberlerde dönüyor. Haber şöyle;

Turkcell Süper Lig’in ilk yarısında sakatlanan Milan Baros'un iyileşme sürecinin uzaması üzerine harekete geçen Galatasaray, çok önemli bir oyuncuyu kadrosuna katmak üzere...

İngiliz gazetesi Daily Mail'in haberine göre, yaklaşık 20 gündür İngiltere'de bulunan ve Lucas Neill transferini gerçekleştiren yöneticiler Haldün Üstünel ve Murat Yalçındağ, kiralık olarak Everton'da forma giyen Manchester City'nin Brezilyalı golcüsü Jo ile anlaşmaya yaklaştı.

Sarı-kırmızılı yöneticileri, 23 yaşındaki futbolcunun öne sürdüğü şartlardan çok, Jo'nun statü gereği Atletico Madrid karşısında oynama şansının bulunmaması ve henüz 8 kişilik yabancı kontenjanında yer açılmaması zorluyor.

Haberi okumaya başladığında, İngiliz gazetesinin iddası olduğunu belirtiyor ama geri kalanını kendi düşündüklerini yazmışlar belli. Neredeyse kesin gözüyle bakıyorlar. Son paragrafı özellikle vurguluyorum. Adamın UEFA'da oynayamayacağını ve 8 kişilik kontenjandan bahsedilmiş.

Biz neden transfer yapıyoruz? Türkiye kupası için mi alıyoruz Jo'yu, Neill'i? Bu kadar da bile bile hata yapılmaz ki. Haldun Üstünel kadar zeki bir adam, hangi akla uyacakta Jo'yu UEFA engeline rağmen transfer edecek? Basının bu şaşkolozluğu nedendir?Başka sitelerde, bloglarda, orda burda da Jo muhabbetleri dönüyor. Kimse mi farketmiyor bu adamın oynayamayacağını, böyle bir tranferin olmayacağını. Herkes bi mutlu falan böyle, geceyi bekleyin bilmem ne... Ulen bi ben mi okuyorum bu ayrıntıyı? Çok ilginç bir hissiyat içerisindeyim ve bekliyorum "geceyi"...

19 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk gelen haberlerle birlikte ben de tepkiliydim ama mantıklı düşününce kabul edilebilir bir transfer şöyle ki baros neredeyse bu sezonu kapattı hani son 5-6 maç belki tam verimle oynayabilir o da şüpheli eski formunu bulması e nondanın hali zaten ortada demek ki alacağımız oyuncu sadece avrupa için değil lig için de gerekli seneye şlye gidemezsek büyük bir hezimet olur ayrıca jo gibi bir adamı 22 yaşında alabilmek de çok önemli ortalıkta dolaşan haberlere göre hem nondayı hem linderothu gönderir de jo ile birlikte bir de avrupada oynayabilecek santrofor transfer edebilirsek o zaman gidip bu yönetimdeki herkesin elini tek tek öpmek gerek

saygılar
burak

arnawut dedi ki...

bence yine saçma olur. 2 transfer yapılacaksa şöyle yapılmalıdır.
bir tane türk alırsın, birtane de jo kalitesinde ama uefa'da da oynayabilecek birini. ozaman transfer mantıklı olur. linderoth ve nondayı gönderip 2 yabancı almak ve bunlardan birinin uefa oynayamayacak olması kabul edilemez bana göre.

saygı ve sevgi bizden.
erdinç

Adsız dedi ki...

dediklerine katılıyorum fakat iyi bir transfer olacağını düşünüyorum . kesin gözüyle bakıyorum adnan sezqin ile çok yakın bir'inden transferin kesinleştiğini duydu. hatta fax'lamalar vs . yetişirse resmi site bu gece açıklayacak . geceyi bekleyemeyeceğim fakat sabah 8'de kalkar kalmaz direkt resmi siteye bakıcam :)

Unknown dedi ki...

Kardes eger Jo haberi dogrusa bu lig sampiyonluk icin yapilan bir transfer,cünkü hedef sampiyonlar ligi.saaten sezon sonu digitürk den gelecek para 40-50milyon dollar eger sampiyonlar ligine kalirsak en az bir 20-30milyon dollarda ordan gelir.

jo henüz 22 yasinda sirf uefa da oyniyamiyacak diye böyle bir firsati kacirmak sacma olur.

arnawut dedi ki...

@sedai76
iyide gelen haberlere göre satın almıyoruz ki kardeşim, kiralıyoruz...

Unknown dedi ki...

tamam kiralik ama sene sonu satin alma opsiyonu bizde olacak.bundan iyisi olurmu? eger kiralik döneminde hic bir varlik gösteremeze saaten gider ,yok cok iyi cikarsa satin alacagiz,yani öyle cok büyük bir risk yok icin icinde.

Adsız dedi ki...

satın alma opsiyonlu kiralık bence bu yaşta bu yetenekte oyuncu için bu riske girmeye değer uefada nereye kadar gidecez ki zaten kupayı mı alacaz ha madride elendik ha iki tur sonra ;)ama joyu bi kazanırsak viüff

Saunders82 dedi ki...

http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/liverpool/article6994499.ece

Valla hem Linderoth hem Nonda gönderilebilir. Jo bitmiş Linderoth'u para vermeden sözleşmesini fesh etme peşinde yönetim. Eder etmez açıklanacak.

Babel'in de peşindeler bakalım ne yapacaklar...

arnawut dedi ki...

Burdan da anlıyorum ki çoğu kimsenin uefa'dan umudu yok. oysa ki ara transferde ki gelişmelere göre kazanırız diyordum. neyse..

@saunders82
ah keşke babel gelsin=) ozaman 2 yabancıyıda satabiliriz. 1 türk alıp forvete işi hallederiz.aslında bide ön libero lazımda artık o yaza kalır...

Melih Carter dedi ki...

arkadaslar sasiyorum size ya! Jo sadece Atletico macinda yok! sonraki tura gecersek oynayabilcek! lutfen mantikli olun bu adamin piyasa degeri hakkinda fikriniz yok galiba! super transfer hayirli olsun!

Adsız dedi ki...

Jo transferi bitmiş sanırım.
Ayrıca Atleticoyu elersek daha sonraki turlarda Jo oynayabilir diye okudum tam bilmiyorum.

Unknown dedi ki...

baska bir sayfada okuduma göre JO eger atletico madirdi gecersek bir üst turda oyniyabilirmis.

Selocan dedi ki...

Sadece Atletico maçlarında oynayamayacakmış, turu geçersek kadroya alınabilecekmiş, miş miş. O kuralı bilmiyorum. Ancak sene sonunda transfer hakkını kullanırsak süper iş. Fakat kullanmazsak, sezon sonunda giderse ve UEFA'da oynatamıyorsak biraz garip gerçekten.

Bu arada kesin transfer.

arnawut dedi ki...

beyler Jo'nun normalde mükemmel bir transfer olacağından şüphem yok benim. Ancak demek istediğim şu adam Atletico maçında oynayamayacak. A.Madrid'in gücünün farkındasınız değil mi? Kim gol atacak bunlara? Geçen sene ki Hamburg faciasının golsüz şeklini yaşamak istemediğim için, böyle bir transferi istemediğimi söylemeye çalışıyorum.

Adsız dedi ki...

naptınız arkadaşlar yok öyle bişey bu sene hiçbir uefa avrupa liginde oynayamaz everton formasıyla oynadığı için yok öyle madridi geçersek oynayacak filan ama bence yine de süper transfer

Adsız dedi ki...

Evet Avrupa Liginde oynayamayacakmış.
Jo güzel transfer ama arnawut'un dediği gibi Avrupada napıcaz?
Sadece lig için mi aldık Jo'yu yani?!

arnawut dedi ki...

Tanura bazı arkadaşlar, kadroyu seneye CL'ye kalabilmemiz için kurduğumuzu düşünüyor. ilginç doğrusu.
Süper Lig için şuanda fazla bile bi kadroya sahibiz, CL'ye garanti kalırız. Onu da yazın düşünürüz diye düşünmekteyim ancak millet nasıl bu kadar rahat anlamış değilim.
Jo gelirde yanına biri daha alınmazsa UEFA'da oynayabilecek ve elenirsek, Mart(emin değilim) ayında ki seçimlerde (basın, muhalefet vs) yönetimin ipini kesmek için elinden geleni ardına koymayacaktır...

Unknown dedi ki...

Ya arkadaşlar biz ligi her türlü ilk 2 de bitiririz zaten Servet'i forvette oynatsak yine şampiyonluğa oynarız.Bize lazım olan Avrupa Liginde oynayabilecek birisi Jo'yu transfer etmenin mantıgı ne?
Ayrıca Jo'yu Lincoln2 olarak lanse edenler var hatta Lincoln'den de beter diyolar.Rijkaardla nasıl anlaşacak anlamıyorum...

SirEvo dedi ki...

Almışınız Jo'yu. :)