11 Ocak 2010 Pazartesi

Büyük Kaptan ve Stephane Chapuisat


Oturmuş nette dolaşırken, chapuisat ismine rastladım. Bu neymiş diye bakınırken, müthiş oyuna rağmen Sami Yen'de 1-0 kaybettiğimiz Dortmund maçında golü atan oyuncu olduğunu öğrendim. Golü ve Bülent Korkmaz'ın akıl almaz hatasını hatırlasam da adamın ismini tabiki de hatırlamıyorum. Daha Avrupa'da kazanmaya alışamadığımız seneler. Tugay'ın, Hakan'ın, Ergün'ün, Arif'in henüz olgunlaşmamış dönemleri. Mançester'i United'da ezmiş kadronun heyecanlı neferleri onlar ozamanlar. Unutmadan bi ara Ömer Üründül'le ilgili de yazalım, eheh.

Güntekin Onay'ın Şampiyonlar Ligi'nde körpe sesiyle maç anlattığı günler. Dortmund önceki sene kupayı kaldırmış, Sami Yen'de konuk ediyoruz Şampiyonlar Şampiyonu'nu. 5 Romenli kadromuzun olduğu seneye denk geliyor. Top havalanmış, Bülent'e doğru ağır ağır geliyor ama o zamanın Genç Bülent'i heyecan yapıp ıskalıyor topu. Chapuisat alıyor topu sola çekiyor, sağa çekiyor, oynatıyor defansı ve vuruyor. Kalede de tecrübesiz Volkan var. Taffarel'in alınmasının sebebi. Bırakıyor topu, giriyor o da.

Aslında bu futbolcu hakkında bi sürü kaynak var ancak yazının amacı o gol olduğundan yazmıyorum.
Stephane Chapuisat'ı araştırırken, karşıma Lars Ricken çıktı. Hani Almanların Genç Semih'i, patlama yapamayan yıldızı, CL finalinde oyuna girdikten hemen sonra topa ilk dokunuşunda muhteşem bir gol atan eleman. Onun hakkında ki blog yazısını okumanız için Borges'e buyur ediyorum sizi.
Ekleme: Chapuisat'ın Tacikistan'da ki pullara resmedilecek kadar ünlü ve sevilen biri olması ne kadar büyük bir futbolcu olduğunun göstergesidir sanırım. Aslen Macar'mış gibi bir hisiyata da kapıldığımı eklemek isterim şuan. Belki de Tacikistan asıllı, İsveçlidir kim bilir... O zaman bu pul yüzünden yaptığım tüm övgüler boşa gider mi? Gitmez. Kaynak - Borges abimizin yaptığı yorum:
"Bayern Münih ve Dortmund ile Sampiyonlar Ligini almis cok büyük teknik adam olan Hitzfeld der ki sevgili Arnawut: Tüm bu sürec icerisinde yaptigim en iyi transfer hamlesi Sapuzat'i dortmund'a getirmektir.. öyle verim almis, öyle de güzel bir oyuncuydu toplamda.. geldiginde neydi ve gittiginde nasil gitti ve bu fark da onu cok iyi anlatir."

1 yorum:

Borges dedi ki...

Bayern Münih ve Dortmund ile Sampiyonlar Ligini almis cok büyük teknik adam olan Hitzfeld der ki sevgili Arnawut: Tüm bu sürec icerisinde yaptigim en iyi transfer hamlesi Sapuzat'i dortmund'a getirmektir.. öyle verim almis, öyle de güzel bir oyuncuydu toplamda.. geldiginde neydi ve gittiginde nasil gitti ve bu fark da onu cok iyi anlatir.