12 Nisan 2009 Pazar

Genoa 3 - 2 Juventus, Hayallerin Suya Düşüşü

Şampiyonluk umutlarının son bulduğu bir maç oldu ama süper oldu. Son zamanların en zevkli maçıydı. Genoa'nın attığı her golde, taraftarın müthiş sevincini görmek bile bu maçı harikulade kılıyor. Müthiş gaz bi taraftar vardı staduyumda. Her yakın çekimde yarın ki maç geldi aklıma, umarım bizde seviniriz böle. Neyse konuya dönelim.

Juventus için hayallerin suya düştüğü maç dedik. Önümüzde ki hafta İnter ile oynayacak Juventus için hayat memat meselesydi. Puan farkını düşürüp, öyle çıkacaklardı İnter karşısına. Tabi kazansalardı... Olmadı... Motta(2), Palladino(ilk resimdeki birlik ve beraberliği bozan 2 adam) yollarına taş koydu, kaya koydu. Affedersiniz s.kti bıraktı :D Genoa'ya olan sempatim biraz daha arttı. Juventus'a karşı bi kıllığım yok ancak işte böyle küçük takımların buralara gelmesi -ki bu bahsettiğimiz "buralar" Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek oluyor- insana sempatik geliyor.

Maçı Genoa'nın daha çok istediği vsvs zırvalarına hiç girmeyeceğim ama Juventuslu oyuncuların da maçı 2-2'ye getirdikden sonraki halleri de içler acısıydı be abi. Kondi(ü)syon denen şeyi tamamen tüketmiş gibiydiler. Genoalı topçularda ise nitro vardı sanki. Belliydi son 6-7 dakikada bişeyleri değiştirecekleri.

Herneyse İtalyanlara burdan yaşadıkları faciadan dolayı üzüntülerimizi gönderirken, Genoa'yı tebrik edelim...

Bu arada Genoa'dan bahsetmişken, Almanların fırtına takımı Hoffe'de tam bir çöküşe girdi. İbiseviç'ten sonra belli derecede gerileyen takım bu akşam tam anlamıyla pes etti.
Hoffenheim 0-3 Bochum!!!

İngiltere'de ise Tuncay'ın kazandığı bir hafta olarak geçti. Boro, Hull Cty'i 3-1 le geçti ve umutlarını arttırdı. Tuncay'da bitane salladı. Sunderland'in kaybettiği hafta altın değerinde bir 3 puan aldılar :P Spormax bu maçı göstermeyerek üzdü bizi.

Sunderland demişken :P ManU yine yeni yıldız adayıyla güldü. Sunderland karşısında da Macheda attı, ManU kazandı. Çocuğun facebook'ta 500 arkadaşı varken şimdi 80bin fanı varmış, buda hayatın garipliği...

Fransa'da da Gerets'li Marsilya ise vazgeçmemiş yine. St. Ettiene'i 3-0 la geçerek hem Lyon'un ensesinden inmemişler hem de St. Ettiene'i yakmışlar. Adamlar geçen sene fıstık gibi bi sezon geçirdiler ama şimdi diken üstündeler.

3 yorum:

Alfredo dedi ki...

sevgili arnawut,

blogculuğu bıraktım.Haberin,bilgin olsun.Bundan sonra yorumlarımla daha fazla buralarda olucam..Futbolla kal...

di Stefano

Özgür Şeker dedi ki...

Chickentus! (:

arnawut dedi ki...

Alfredo üzüldüm valla. Almeyda'nın blogunda neden sorusunu geçiştirmişsin, o yüzden tekrar sormuyorum. Blog dünyasına geçmiş olsun, biliyosun bloguna severek girerdim :)