23 Nisan 2009 Perşembe

TFF = Turkish Fuckin' Federation

Asıl adı Türkiye Futbol Federasyonu bu kuruluşun. Türkiye'de futbola yön veren yada vermesi gereken Türkiye Futbol Federasyonu, futbolun içine etmeye devam ediyor. Çoğu zaman vermediği cezalarla, verdiği cezalarla, atadığı hakem komiteleri, ceza kurulları ile gündeme geliyorlar. Haluk Ulusoy yönetiminin ardından gelen rahmetli Hasan Doğan ile biraz olsun rahatlamıştı Türk Futbolu ancak uzun sürmedi malesef. Allah bu tarafta çektiriyor cezamızı. Şuan görevde olan TFF başkanının adını bile bilmiyorum ve bakmaya bile tenezzül etmiyorum, edemiyorum.

Konumuz, TFF'ye bağlı PFDK ve verdiği saçma salak 2 karar.

Fenerbahçe maçında Sabri'ye verilen bir ceza var. Maç içinde tahrik edici hareketlerde bulundu diye. Federasyonun kendi atadığı hakem maç içinde Sabri'yi atamıyor ama bu kadar saçma bi kararı alabiliyorlar kendileri. Peki kendi hakeminiz neden atamadı madem cezalık hareketlerde bulundu Sabri. Peki hakeminize bi ceza uyguluyor musunuz? Bence yok öyle bişey.

Bugün de akıl almaz bir karar vermiş PFDK. Saha dışında gelişen bir olay sebebiyle Arda Turan'a 1 maç oynamama cezası vermiş. Olayı bilmeyenler için anlatalım:
Olimpiyat Stadı'nda akreditasyon kartı olmayan ve cezalı olmadığı için İBB maçını tribünden seyreden Arda, maç sonrası arkadaşlarının yanına soyunma odasına gitmek ister. Ancak görevliler kartı olmadığı için Arda'yı içeri alamayacaklarını belirtirler. Bunun üzerine ortalık gerilir ve sözlü bir tartışma + itiş kakış yaşanır. Tabi ki Arda içeri girmeyi başarır.

Bunun üzerine olay PFDK'ya gitti. Arda'nın para cezası almasını beklerken, müthiş bir saçmalık yaşandı ve 1 maç ceza verildi. Hayatımda gördüğüm en alakasız ceza bu benim, hatta saçmalığın daniskası! Eğer önceden böyle cezalar verilmişse, herkes sorunlu der geçerim...

3 yorum:

A.H.Y. dedi ki...

Hayırsız tosbağ seni!

Nerelerdesin ulan! :D

Arda ya az bile bu.. Torosları kendisi mi yarattı acaba? A.Polat,H.Üstünel ve Sinyör Terim'in eseridir Arda Turan'ın bu davranışları.

Şımartın bakalım..Lincoln Türkiye şubesinin yaratmış olucaksınız.

Federasyon son derece haklıdır.

aurora dedi ki...

benim hayatımda gördüğüm en alakasız ceza kesinlikle bu değil!

1.sırada puan kaybedilen maçın ardından sinirle kendi soyunma odasının kapısına tekme atan orhan ak'a verilen 1 maçlık ceza yer alır.

2.sırada hakemle benzer renkte-(ki biri koyu kırmızı biri cartlak turuncuydu)- kaleci kazağı giydiği için para cezası alan mondi yer alır.

A aa!! tesadüfe bakın ki 3.sıraya yerleşen ardayla birlikte galatasaray bu kategoride tulum çıkarmış oluyor!
allahın işi işte!

hakkaten fuckin' federation yaa.

arnawut dedi ki...

@ahy
Abi msajımı almışsındır umarım. görüşelim yakında :)
yorumuna yorum bile yapamıyorum :)

@aurora
sıralama çok doğru olmuş. o kadar saçma cezalar almışızki aklımda bile tutamamışım. teşekkürler yorumun için...