4 Nisan 2009 Cumartesi

F1.09 / Malezya GP


Bugün üstümde bir rehavet var. Uzun zamandır alıştığım uyku düzenimin bozulmasından kaynaklanıyo sanırım. Yıllardır 4'ten önce yatmayıp 1'den öncede kalkmıyordum. Gerçi bu gece yine 4'te uyudum fakat gariptir 9.30'da ayaktaydım. Bunun da ötesinde hafta içi başlayacak sınavların stresi ve çalışamamanın verdiği kötü his var elbet.

Kahvaltının ardından, sıralama turlarını bekleyiş başladı. Bu arada hiç ders çalışılamadı tabi.

İlk bölümün son dakikalarında, Ferrari'nin dalga geçer gibi Massa'yı tur atmaya çıkarmaması sinir bozucuydu. Millet de coşunca bir anda, garibim 16.lıkta kaldı ve elendi. Piquet Jr. yine Alonso'ya geçildi bu arada. Buemi'nin takımla yaptığı telsiz konuşması çok kötüydü, üzüldüm resmen. Pist dışına çıkınca son zaman turunda, derecesini geliştiremedi ve sonuncu oldu.

İkinci bölümde ise Heidfeld yüzünden sinir harbi yaşadım. Kubica çatır çatır gidiyo ama adam 11.likte kaldı ya 0,060'lık farkla! Hamilton ve Kovalainen elendiler bu turda. McLaren, hayal kırıklığı yaşamaya devam ediyor. Bourdais'den daha iyi bir performans bekliyordum ama o da 15.likte kaldı. Yalnız çok heyecanlı bir ikinci bölüm yaşadık. Tur zamanları 1.33'leri gördü ardı ardına ve çekişme üst seviyedeydi.

Üçüncü ve son bölümde ise bi Trulli 1. oldu, bi Button. Son turda herşey Trulli'nin elindeydi ancak kullanamadı avantajını. Çok az bir farkla Button 1., Trulli 2. başlayacak yarın. Vettel üstün performansına devam ediyor. Daha doğrusu Red Bull Takımı'da, Brawn ve Toyota gibi çok iyi başladı sezona. Vettel 3. olurken, Webber 7. zamanı gerçekleştirdi. 4 ve 5'te bir yine Brawn-Toyota arka arkaya. Barichello 4., Glock 5. en iyi zamanları yaptılar. İlk 7'de Hiç büyük takım yok malesef. Kubica 8, Kimi 9, Alonso 10. en iyi zamanları aldılar.

Sıralama böyle ancak cezalar sebebiyle yer değişiklileri yaşanacak. Vettel 13., Barichello 9. sıradan start alacaklar yarın. Yani sıralama şu şekilde.

1.Button       Brawn-Mercedes
2.Trulli Toyota
3.Glock Toyota

4.Rosberg Williams-Toyota

5.Webber Red Bull-Renault

6.Kubica BMW-Sauber
7.Raikkonen Ferrari
8.Alonso Renault
9.Barrichello Brawn-Mercedes

10.Heidfeld BMW-Sauber
11.Nakajima Williams-Toyota

12.Hamilton McLaren-Mercedes

13.Vettel Red Bull-Renault

14.Kovalainen McLaren-Mercedes

15.Bourdais Toro Rosso-Ferrari

16.Massa Ferrari

17.Piquet Renault

18.Fisichella Force India-Mercedes
19.Sutil Force India-Mercedes

20.Buemi Toro Rosso-Ferrari

Hiç yorum yok: