5 Nisan 2009 Pazar

F1.09 / Malezya GP Puan Hesabı

Bilindiği üzere bugün ki yarışın %75'i tamamlanmadığı için klasmandaki sürücülere normalde alacakları puanların yarısı verildi. Bu kuralı hiç bilmiyordum, güzel bi tecrübe oldu herkes için.
Şimdi son durum şöyle: Button 5, Heidfeld 4, Glock 3, Trulli 2.5, Baricchello 2, Webber 1.5, Hamilton 1, Rosberg .5 puan almış oldu.
Araçların şuan ki durumlarını göz önünde bulundurur ve McLaren, Ferrari gibi devlerin; 4 günlük yarışlar haricindeki deneme sürüşlerinin de sınırlandırıldığını ve hatta neredeyse yasaklandığını varsayarak araçlarını ileri derecede geliştiremeyeceklerini düşünürsek, sezon boyunca çekişmenin; Brawn GP, Toyota, Williams, Red Bull ve azıcık BMW arasında geçeceğini görebiliriz. (ne cümle oldu:O)
Şöyle bir sezon sonu puan durumu hayli ilginç olur.
1.Button 100 2.Trulli 99,5 3.Baricchello 98 ve tabiki de çok güzel olur.

TürkiyerF1 ne yapmış peki. Önceden yarım kalan yarışlar hangileri diye araştırmış ve çok hoş bir yazı hazırlamışlar. Ancak benim en çok ilgimi çeken yıl ve yarış ise 84 Monaco GP oldu. Yoğun yağışdan dolayı Moncao GP'si 31. turda sona erer ve pilotlar yine yarım puanlar alırlar. Yarışın galibi ise Alain Prost olur. 84 yılı Fransız sürücü Alain Prost ve Avusturyalı Niki Lauda arasında ki mücadeleyle geçer.

Sezon sonu geldiğinde ise 2 sürücü arasında yarım puanlık bir fark vardır. Yazının devamı için buraya sağ tıklayıp, yeni sekmede aç deyin =)))

2 yorum:

gagrasif dedi ki...

Valla bu seneki enteresan ama bi o kadar da zevkli F1 heyecanını maalesef tam anlamıyla yaşıyamıyoruz yayından dolayı..Görünen o ki ekonomik kriz büyük markaları baya bir etkilemiş bu yıl...ama Brawn GP nin gerçekten farklı bir başlangıç yaptığı ortada sadece difüzöre bağlamamak gerek bu sıçramayı..çekişmenin özellikle 4 takım arasında geçeceğini yazmışsın ama ben Red Bull u pek şanslı bulmuyorum uzun zamandır F1 deler ve yüksek bütçeli bir takım ama mekanik eksikleri var hala..Yine de ferrari ve mclarenin toparlanacağını düşünüyorum...

arnawut dedi ki...

difüzörlerle ilgili kararın açıklanması bekleniyor. merakla takip ediyorum bende.
bu arada yorumun için teşekkürler ortaaaam .p