28 Nisan 2009 Salı

Eric Gerets or Mircea Lucescu?


Biri Belçikalı, biri Romanyalı 2 teknik direktör. Ortak yönleri; Galatasaray'ın başında 2'şer sene bulunmaları ve 2. sene sonunda gönderilmeleri. Galatasaray, 2 teknik adamla 1'er şampiyonluk yaşadı.
Lucescu Galatasaray ile Avrupa'da büyük işlere imza attı. UEFA Kupası'nı aldıktan sonra büyük ölçüde dağılmış bir takımın başına geçen Luce, önce Real Madrid'i devirerek Süper Kupa sevinci yaşattı ve o sezonun devamında Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final'e kadar yükselmemizi sağladı. Elinde ki kısıtlı kadroya rağmen, defansif anlayışlı oyunuya Luce büyük işlere imza attı ve taraftarın gönlünde taht kurmuştu.
Eric Gerets ise Galatasaray ile her hangi bir Avrupa başarısı yakalayamamıştı. Ligde şampiyonluk almak dışında herhangi bir başarısı bulunmuyordu. "16 dakika"lık efsane bekleyişle gelen şampiyonluğun olduğu sene Tromso faciasıyla başlamıştı Gerets'in Galatasaray kariyeri. Luce'nin takımına göre daha kısıtlı bir kadro vardı elinde ve CL'de tutunamadı o şampiyonluğun ardından. İyi mücadele eden bir Galatasaray kurmuştu herşeye rağmen. Ancak bizim sabırsız, iyiden anlamayan kafasız yöneticilerimiz yine gereksiz bir hamle yaparak göndermişti Gerets'i de.

Şimdi bu 2 teknik adamdan Lucescu, Gerets'i UEFA Kupası'nın dışına iterken, ligde 2. sırada ve şampiyonluktan uzak konumda. UEFA'da yarı finalde ligde ki ezeli rakipleri Dİnamo Kiev'le eşleştiler.
Gerets ise UEFA'dan elendikten sonra Fransa Şampiyonluğuna konsantre oldu ve şuanda Lyon'a 6 Bordeaux'a 5 puan fark atmış durumda. Yollarına da emin adımlarla devam ediyorlar. En son Lille'i 1-0'dan 2-1'le geçtiler.

Geçmiş kariyerlerine, şuan ki geldikleri noktaya, oyun stillerine, duruşlarına vs. bakarsanız; sizce hangisi daha iyi. Eric Gerets mi, Mircea Lucescu mu?

4 yorum:

gagrasif dedi ki...

Luce'nin GS hatta Türk futbolu için yeri çok ayrı olsa da, gerçekten önemli başarılar kazandırsa da,bilgisine ve tecrübesine hayran olsam da ben bir gerets hayranı olarak elbette ki gerets dicem...Elinde kısıtlı bir kadro olmasına rağmen gerçekten GS'ye çok hareketli ve taktiksel açıdan da çok başarılı bir futbol oynattığını düşünüyorum.Tabii ki sempatikliği ve çıkarmadığı altın kolyesi de ayrı bir karizma verio adama. Bu yüzden abstimmung für Gerets:D

Bahadır dedi ki...

bence de gerets. daha yoktan var eden bir adam.

Özgür Şeker dedi ki...

tabi ki Gerets.

Adsız dedi ki...

hucum onattıgı için gerets.
gli ultras