21 Mayıs 2009 Perşembe

F1.09 / Son Gelişmeler 3

Bütçe sınırlaması kuralı ve Ferrari'nin FIA'ya açmış olduğu dava halen gündemi meşgul etmekte. Karar açıklandı ve mahkeme Ferrari'nin davasını reddetti. Ferrari'nin davası reddedilirken, kurala engel gösterilecek haklı/geçerli bir sebebi olmadığı belirtilmiş. Ferrari'nin bundan sonra ne yapacağı ise tamamıyla bir sır. Kimileri Ferrari'nin mahkemeye rest çekmesi gerektiğini söylüyor ancak FIA, F1 ve mahkemeye rest çekip F1'den ayrılmak o kadar kolay değil. Bu takım Ferrari'de olsa. Sponsorluk anlaşmaları ve teknolojik yatırımlar, takımlara ileriye dönük bir külfet getiriyor. Ferrari'nin de buna bağlı olarak baya bi borcu olması muhtemel. Yemez yani...

Gelen haberlere göre F1'de yarışmaya hazırlanan 4 takım bu isteklerini doğrulamışlar.
"Eski grand prix patronlarından Nick Wirth, spor otomobili takımı Epsilon Euskadi, önde gelen yarış aracı mühendislik şirketlerinden Ray Mallock Limited ve GP2 takımı Campos Racing, gelecek yıl Formula 1'de mücadele etmek istediklerini doğruladı."
Bu takımlara bütçe sınırlaması kuralı cazip gelmiş olabilir. Bu sebeple F1'e girmeye daha sıcak bakıyor olabilirler. Ferrari'nin ise F1'e katılmayı amaçlayan bu takımların aleyhinde açıklamalar yaptığını gördük. Ferrari ekibi bütçe sınırlamasıyla sporun kalitesinin düşeceğini ve F1'ibn GP3 olarak adlandırılabileceğini belirtmiş. Tabi çıkarları da söz konusu ancak bende bu açıklamalara katılamadan edemiyorum.

F1'in gündemini meşgul eden en önemli konulardan biri de Alonso'nun geleceği. Ferrari'yle adı geçiyor ama kimseden bir ses çıkmaması kendisini de telaşlandırmış anlaşılan. Geleceğini merak ettiğini belirtmiş. Bu aralar sürekli Ferrari'ye sırnaşan, yalakalığın zirvesinde açıklamalar yapan Alonso'nun geleceği benimde en merak ettiğim olaylardan biri.

Button'ın da bir açıklaması olmuş, hayli ilgi çekici. Yarış kazanmaya başladığından beri canı sıkılıyormuş beyfendinin. Kazanamadığı zamanlar hırs yaptığı için daha keyifli geçiyormuş günleri. İlginç tabi. Biz buna" rahat batması" diyoruz!

Ve Monaco Grand Prix'sini beklemeye koyuluyoruz...

2 yorum:

merve dedi ki...

biraz da jenson buttonla ilgili yazı yazsan ne güzel olur=))

arnawut dedi ki...

Tabi ki yazarım :) Müsait bir zamanda Button incelemesi yaparım :)