20 Mayıs 2009 Çarşamba

Antonio Valencia

Football Manager'da sağ kanadımın değişmez adamlarından biri olurdu her seferinde, hangi takımda olursam olayım. Potansiyeli müthiş bir oyuncu Antonio Valencia. Ekvator milli takımınında değişilmez oyuncularından. 23 yaşındaki Valencia, sağ kanatta bir Cristiano Ronaldo gibi parlayamamış olsada iyi bir takımda iyi işler yapacaktır.

20 yaşında Ekvator'un El Nacional takımından Villareal'e gelen Valencia, aynı sezon oynayıp tecrübe kazanması amaçlanarak Recreativo'ya gönderildi. Ardından 2006 yılında Wigan Athletic kiraladı Valencia'yı ve 2008'de de bonservisini aldı. Bonservisi açıklanmasada Antonio Valencia'nın değerinin bir hayli yüksek olduğu biliniyor. Geçen sezon ligde ve kupada toplam 34 maçta forma şansı bulup 3 gol attı.

Valencia'nın bu başarılı grafiği büyük takımlarında iştahını kabartmaya başladı. Şuan için en ciddi talibi Real Madrid. C.Ronaldo transferinden sonuç alamayan Real Madrid, Ribery transferinde de henüz bir sonuca varmış değil. Ribery'nin gelip gelmeyeceği belli değilken, alternatif olarakta Antonio Valencia'ya teklifte bulundular. Tam 23 milyon pound! Çok büyük para ve bence Antonio bunu hakediyor...

Hiç yorum yok: