13 Mayıs 2009 Çarşamba

F1.09 / Son Gelişmeler 2

Takip edenler için; Monaco GP öncesi F1'de ki gelişmeleri vermeye devam edelim.

Yeni kurallara isyan eden takım sayısı artıyor. Bütçe kısıtlaması kuralına Ferrari, McLaren ve BMW'den sonra Torro Rosso, Red Bull, Renault takımlarıda itiraz ederek, FIA'yı tehdit etti. Bu 3 takım yöneticileri 2010 sezonuna katılmama tehditinde bulunmuşlar.
"F1 Ferrari"dir açıklamasıyla son derece yavşak bir görüntü çizen Formula 1 Başkanı Bernie Ecclestone, bakalım artan itirazlar karşısında neler yapacak. Böyle giderse F1'in izleyici sayısıda, prestijide büyük sarsıntıya uğrayacak ki yeterince de sarsıldı!

BMW Sauber, İstanbul GP'de geliştirilmiş KERS sistemini kullanacağını açıkladı. Bu türlü mekanik yeniliklerin fiyaskoya dönüşme ihtimali çok yüksek olduğu için bir BMW taraftarı olarak, İstanbul'da üzücü bir yarış izlemekten korkuyorum.

Mercedes'te de bir prestij kurtarma çabası var şu sıralar. McLAren-Mercedes'in durumu ortada ve Mercedes yöneticileri markalarının prestiji açısından çareyi bulmuş gibiler. Şampiyona da büyük farkla liderliği elinde bulunduran Brawn GP takımı bilindiği üzere Mercedes motoru kullanmakta. Mercedes takımıda Brawn'la bir anlaşma yaparak, logolarını Brawn araçlarına koymak istediklerini belirtmişler. Geçilen haberlerde Brawn'ın bu teklifi yaptığını belirtmiş Mercedes yöneticileri ancak bana göre tam tersi bir durum söz konusu.

Brawn GP demişken Baricchello ile ilgili bir haber var. Yöneticiler Rubins'in Monaco GP'ye kazanmak için çıkacağı şeklinde açıklamalarda bulunmuşlar. Geçen hafta İspanya'da yaptıkları Button taktiği sert tepkilere neden olmuştu ve bu açıklamanında en büyük sebebi budur. Sonuç ne olur derseniz, yine Button kazanır ve bu açıklama havada kalır.

Son olarak, Williams pilotu Rosberg'in gelecek sezon yarış kazanabilecek bir araçta yarışmak istediğini aksi ihtimalde takım değiştirmek istediğini okudum. Rosberg, her ihtimale karşı Williams'ta çok mutlu olduğunu da eklemiş açıklamalarına :P Benim düşünceme gelirsek, Nico yetenekli ve çok genç bir pilot. Williams'ın araçlarına göre iyi performanslarını gördük. İyi bir takımda mücadele etmeyi hakediyor.

Hiç yorum yok: