29 Mayıs 2009 Cuma

United Clubs of Ankara

Biri 100 yıllık geçmişe sahip "Ankaragücü"; biri belediyenin imkanlarıyla Süper Lig yüzü görmüş ve bir türlü yakamızı bırakmayan Ankaraspor! Biri en az bir Hodrimeydan, bir Tatangalar, bir KskÇarşı kadar takımına bağlı(psikopatlık derecesinde) "Gecekondu" isimli taraftar grubuna sahip Ankaragücü; biri maçlarını, emir kulu belediye çalışanlarına oynayan Ankaraspor.

2 kulübü birleştirmek istiyorlar. Amaç ne? Ankaraspor'un bu ısrarının sebebi 100.yılını yaşayacak olan bir Ankara kulübünü şampiyon yapmak. Tabi bu, olayın bize yansıtılmaya çalışılan tarafı. Olayın içinde Ankara Belediyesi'nin siyasi amaçlarıda var bana göre. Orası bizi ilgilendirmiyor.

Ankaraspor başkanı, Melih oğlu Ahmet Gökçek; 100.yılında Ankaragücü'nü şampiyon yapmayı hedefliyormuş. "Onlar fakir ama seveni var, biz zenginiz ama sevilmiyoruz" gibisinden konuşmuş. Sevmiyorum Ankaraspor'u. Kaliteli bir kadro, kaliteli ve geleceği olan bir altyapıya sahipler. Bu birleşmeye sevinmemin tek nedeni de budur. Bugüne kadar başkentinden şampiyon çıkmamış ülkemin futbol liginde ki rekabeti arttıracak olmasıdır en büyük sevincim. Koskoca Ankaragücü'nün artık ligin dibinden kurtulabilmesi için bir kaynaktır, kullanılabildiği takdirde.

Ankaragücü yönetimi kararını bu hafta sonu verecekmiş. Ankara+Ankaragücü= Ankaragücü olacak. Sadece yeni yönetim oluşturulması konusunda sorunlar varmış. Ankara yönetimi orası kolay iş, gelin birleşelim buluruz çaresini diyor. Bakalım seneye 17 takımlı bir lig izlemek nasıl olacak...

Hiç yorum yok: