10 Mayıs 2009 Pazar

F1.09 / Barcelona GP Finish

Sezonun en sıkıcı yarışını izledik bugün. İlk turunda yaşanan kazaların ardında hiçbir ekşın göremedik. Yarış şöyle gelişti, Barrichello öne geçti, pite girdi. Button öne geçti, pite girdi. Barrichello tekrar öne geçip pite girerek yarışı "sezonun iddalı ismi" Button'a hediye etti.

Aslında burada sorgulanması gereken şey Barrichello'nun yıllardır süre gelen 2. adam pozisyonu. Ferrari'de de Schumacher'in arkasını toplayıp durdu Rubins. Bugünde rahatlıkla 1.olabilir"di" düşüncesini taşıyorum. 2 pit-stop taktiği denenseydi Rubins yarışı kazanabilirdi ama Brawn GP Button'ı 1. yapmak istercesine taktiği Button üzerinden değiştirdi ve yarışı kazanmasını sağladı. Barrichello'da yine 2.lik kürsüsünde, yine 2 yumruğu önde poz verdi...

BMW-Sauber'de puanı yine Heidfeld aldı. İyi bir yarış çıkararak 13.lükten 7.liğe kadar yükselmeyi başardı. Kubica ise 10. başladığı yarışı ancak 11. bitirerek bir kez daha hayal kırıklığı yaşattı.

Bir diğer önemli konu ise Ferrari'nin durumu. Kısaca "çok kötü" durumdalar. Mekanik arızalara bir çare bulunmadıkça bu sezon aldıkları puanlar, geçen sene Süper Aguri'ninkilerle eşit olacak. Mübalağ yapıyor olsamda Ferrari gibi büyük bir takımın bu hallere düşmesi, F1'den soğuma sebeplerimden biri. Raikkonen Heidfeld'e baskı yaparken yarış dışı kalıyor. Çok garip bir durum. Massa yarışı 4. bitirecekken takımın talimatıyla yavaşlıyor ve 2 sıra birden kaybediyor. Sanırım pit-stop taktiklerinde de sorun yaşanmış bugün.

Son olarak Red Bull'un performansından bahsetmemek olmaz. Brawn GP ile gelen bir yükselişteler. Geçen seneden kendini belli eden, çok yetenekli genç bir pilota sahipler, S. Vettel! Yine geçmişte iyi işler başarmasada F1'de tutunmayı başarmış bir Webber'e sahipler. Araçlarında ki gelişmelerle birlikte şuan Brawn GP'yi yakın takipteler. Webber 3., Vettel4.

Hiç yorum yok: