10 Mayıs 2009 Pazar

Bank Asya'da Müthiş Final!

Sakarya 39 puan, Samsun 39 puan. Sakarya düştü, Samsun kaldı. Arada ki fark bu. 2'li averajla Samsun ligde kalmayı başardı. Çok sevdiğim ve düşmesini istemediğim Sakarya için üzülürken, yine çok sevdiğim ve memleketim olan Samsun için sevindim. Sevinmekle kalmadım, maçın bitiş düdüğüyle havalara uçtuk babamla.

Giresun'un düşmesini bekliyordum, Güngören Belediye ile el ele ama olmadı malesef. Güngören gitti ama Giresun deplasmanda, düşmesi garanti Malatya'yı yenerek lige tutundu. Güngören'in yerine "Buca" geliyor Bank Asya'ya. Çok iyi taraftarı bulunan bir şehir kulübü. Zaten çok heyecanlı geçen 1.Lig'e yeni bir heyecan geliyor artık. Seneye en az bi 5.000 kişi ortalama artışı olacak taraftar sayısında.

Müthiş heyecanlı düşme hattının yanı sıra Play-Off'da şekillendi bugün. Altay'la Karşıyaka'nın play-off'larda karşılaşması istedeyeceğim son şeydi. Maçların 80.dakikalarına kadar da böyleydi neredeyse. Ancak Bolu'nun son dakikalarda coşması herşeyi değiştirdi. Son puan durumuna göre Play-off eşleşmeleri şu şekilde oldu:
Altay - Kasımpaşa Bolu - Karşıyaka. Bu 4 takımdan biri Süper Lig'e yükselecek. En büyük isteğim Karşıyaka'nın yükselmesi ancak olabilirmi bilmiyorum.

Ligin son haftasında 2 İzmir takımıda kendilerini kasmadı. Altay Erciyes'e 3-1, Karşıyaka Rize'ye 2-1 yenilerek normal sezonu:P tamamladılar. Son hafta kasmayan bir diğer takımda Kartal oldu. Karabük deplasmanına duyduğumuza göre yedek kadro çıkmışlar ve 3-0'lık yenilgiyle eve dönüyorlar. Geçen haftaki 2-0'lık Malatya galibyeti sayesinde bu rahatlık.

Maçları "Haydi Maça" adlı programdan takip ettik evde. Ümit Aktan'ın o nefes nefese kalışlarıyla, ilginç cümleleriyle izlemesi zevkli bir program bize göre. Arada şov amaçlı en olmadık maçlara bağlanıp Türkçe konuşamayan insanları bize dinletmeleri hoşuma gitmesede, Pazar günleri evdeysem kaçırmıyorum. Yine öyle birgün oldu. Öğlen 2.5-3 gibi BüyükAda'dan döndüm ve 2'de başlamış programı izlemeye başladık. Neyse.

1 yorum:

MARTYkou dedi ki...

boluspor oleyyyyyy.