26 Mart 2009 Perşembe

Unsorted Stadiums <3>



Amiens Sporting Club

Amiens SC 1901 yılında, futbol konusunda bölgenin hakimi olan Amiens Lisesi öğrencilerince kuruluyor ve kulüp çatısı altında da başarılara devam ediyorlar. Henri-Frederic Petit adında ki zamanın kulüp başkanının kurduğu futbol liginde uzun yıllar hakimiyetlerini sürdürüyorlar (12 yıl). Kulüp 1909 yılından itibaren, maçlarını 1000 kişi kapasiteli Henry Daussy Park adlı stadta oynamış. Amiens SC ilk kez 1933 yılında profesyonel lige yükselmiş. 1952'de tekrar amatöre düşmüş ve 1993 yılına kadar amatör liglerde mücadele etmiş. Takım şu sıralarda Fransa League 2'de mücadele ediyor ve 15.sırada bulunuyor. Bilindik orta sıra takımı halindeler...

Stade de LA LICORNE

Bugün ki stadımıza gelirsek:
Amiens SC'nin maçlarını oynadığı Stade de La Licorne'u tanıyacağız. La Licorne 24 Temmuz 1999 yılında Fransa Süper Kupası*nda, Nantes'ın Bordeaux'yu 1-0 yendiği maç ile açılmış.
Kapasitesi 12.097'dir. Stadın kapladığı alan 155bin küsür metrekaredir.
İlginç mimarisiyle dikkat çeken stadımızın çatısı komple camdan oluşmaktadır ve buda hoş bir görünüm sağlar. Aydınlatması da bulunan bu modern stadta gece maçları oynanabilmektedir.
Kendi fikirlerim: Stad çok hoşuma gitti. Türkiye'de neden böyle hoş mimarilerde stadlar yapılmaz anlamam. Mesela Çaykur Rize yeni bir stad yaptı. Kalas gibi. Düz Türk mantığıyla yapılmış bir stad oldu. Şöyle bişey yapsalar olmaz mı sanki?

Unsorted Stadiums <1>
Unsorted Stadiums <2>

*"France Champions Thropy" ne olaki :D

2 yorum:

Özgür Şeker dedi ki...

bu aimens takımını severim fifa da Nondayı benzetemediklerinde french 2 ligden aimensten bi adam var onun adını deişip nonda diye oynuyorum :D

arnawut dedi ki...

alkjdslad :D