1 Mart 2009 Pazar

Unsorted Stadiums <2>

Club Esportiu Europa



Mavi-beyaz renkleriyle Club Esportiu Europa, İspanya'nın daha doğrusu Katalonya'nın köklü kulüplerinden biri. Barcelona şehrinde, Gracia bölgesinde bulunuyor.
5 Haziran 1907'de kurulmuş kulüp, geçmişte adını büyük sayılabilcek başarılarla duyurmuş. Komşu oldukları Espanyol ve Barcelona ile birlikte La Liga'nın kurucu üyelerinden biri. Buna rağmen daha çok alt liglerde mücadele etmişler. 90'lı yıllarda Barcelona'yı 2 defa mağlup ederek, Katalonya Kupası'nı müzesine götürmeyi başarmıştır.
Kulüp formunu daha yukarılara taşıyamamıştır ve şu sıralar İspanya'da 4.lig olanTercera Division 5.Grup'ta 9.sırada mücadelelerini sürdürüyorlar. Aslında kulüp tarihine bakılırsa, lig tarihinin sadece ilk 3 sezonunda 1.ligde mücadele edebilmişler ve sonraları hep alt liglerde bulunmuşlar. Europa 68/69 sezonundan beri 4.ligde mücadele ediyor...

Club Esportiu Europa, maçlarını yukarda resimlerini görmüş olduğunuz 6.000 kişi kapasiteli Nou Sardenya'da oynamakta. Bu araştırmayı yaparken, kulübün adını da, stadını da ilk defa duydum. Ancak tarihi bakımında hoşuma gitti kulüp. Stadının çevresi de Türkiye yerleşim sistemini anımsattığı için her türlü sevdim kendilerini..
Bu arada taraftar grubunun ismi de Torcida Escapulada anladığım kadarıyla. Gracia'nın Kaplanları diye sloganları var..

Hiç yorum yok: