29 Mart 2009 Pazar

F1.09 / Avustralya GP Finish


Çok güzel bir sezon bekliyor bizi, olağanüstü, çok farklı! Yerimde duramadım resmen. Her tur olağandışı bir olay, bir geçiş, bir temas. F1 yöneticileri 12'den vurdu bu sefer.

Kers sisteminin TV'den gösterilmesini bekledim durdum yarış boyunca. Sürücülerin Kers sistemini her kullanışında farkların nasıl kapandığı açık bir şekilde görüldü. Tabi Sadece 3-4 takımda bulunması da bu farkı ortaya koydu. Hamilton'ın önündeki Rosberg'e göre 2 katı hızlı bi şekilde hızlanması müthiş bir olaydı mesela.

Brawn GP, 1-2 gündür sinirlerimi bozuyordu. Nasıl oldu da F1'e böyle hızlı giriş yaparlar aklım almadı. Ancak bugün bir sempati uyandı yarış bitimiyle. F1'in rutin podyumunu, çizgisini değiştirmeyi başardılar ve umarım tüm sezon boyunca ortalığı karıştırmaya devam ederler.

"I'm an idiot, I'm sorry, so sorry" dedi Vettel. Ah Vettel, vah Vettel. Alacağımız 3'ün 5'in hesabını yaptın ama kendini de yaktın. Severim seni, gençlik ateşine veriyorum. Oysa ki Kubica ne de güzel atak yapmıştı, ne de güzel girmişti hava koridoruna (:P). Bir anlık hırslarına kurban gitti 2 pilot. Her ne kadar BMW sever olsamda hoş görüntülerdi o yüzden pek kızamıyorum.

Heidfeld için söylenecek bişey yok. Kubica v. Heidfeld farkı çok net ortaya çıktı. Üstelik Nick'in arabasında KERS yer alırken, Kubica'da kullanılamıyor. Neyse düzelir umarım...

TRT yayını hakkında bir iki kelam etmek gerekirse. Okay Karacan'ı stüdyoda görünce şaşırdım. Zor olsa gerek. Yani benim moralimi bozardı. TRT, bu 2 F1 insanı yarışları yerinden takip edicek dememiş miydi?
Serhan Acar her zaman ki gibi mükemmeldi. Reklam araları yoktu, çok güzeldi bu yüzden ama Serhan Acar'ın nefesi kesiliyordu arada bir. İmdadına araba üstü kameraları yetişti. Uydu'dan izleyemediğimiz için mi bilmiyorum görüntü kalitesinde bir düşüş var. CNNTürk'te daha kaliteliydi ya da bana öyle geliyo.

1.  Button        Brawn GP            
2. Barrichello Brawn GP
3. Trulli Toyota
4. Hamilton McLaren-Mercedes
5. Glock Toyota
6. Alonso Renault
7. Rosberg Williams-Toyota
8 Buemi Toro Rosso-Ferrari
9. Bourdais Toro Rosso-Ferrari
10. Sutil Force India-Ferrari
11. Heidfeld BMW Sauber
12. Fisichella Force India-Ferrari
13. Webber Red Bull-Renault
14. Vettel Red Bull-Renault
15. Kubica BMW Sauber
16. Raikkonen Ferrari

Edit: Trulli'ye 25 saniye cezası vermişler. 3.Hamilton oldu. Vay be!

2 yorum:

B. dedi ki...

kupon yattı :S

arnawut dedi ki...

geçmiş olsun :D