11 Temmuz 2009 Cumartesi

F1.09 / Almanya GP

3 haftalık aranın ardından Formula 1 heyecanı aramıza dönmüş bulunmakta. Dün ki antreman turlarıyla birlikte, Almanya GP haftası resmen başlamış bulunmakta. Formula 1 takımlar birliği ile FIA arasında ki tartışmaların alevlerini yitirmesinin ardından ilk yarışa çıkılacak Almanya'da. Dün FOTA takımlarının bir açıklama yapması bekleniyordu ancak hiçbir bildiri okumadım. Heralde basının kolpalarından biriydi.

Almanya GP antreman turlarında McLaren'i ile Hamilton'ın büyük bir üstünlüğü söz konusuydu. Cuma ilk antreman turlarında Webber'in üstünlüğü söz konusu olsa da sonraki 2 antremanda da Hamilton üstünlüğü korumuş durumda. Kendi evi Britanya'da varlık gösteremese de Mercedes'in evinden iyi bir sonuç çıkaracağa benziyor.

Almanya havasının kış günlerini aratmadığı şu günlerde, en mutsuz takım Brawn GP olsa gerek. Button her açıklamasında bastıra bastıra havanın ısınmasını istediklerini belirtiyor. Nitekim antremanların ardından; Button 11., Rubens 14. en iyi zamanlara sahip. Hava ısınmadığı takdirde Brawn GP, sezonun en kötü sonuçlarını alabilir.

BMW'de bu sezon büyük hayal kırıklığı yaşatıyor. Kubica'dan şampiyon olmasını beklerken her yarış sonunda Heidfeld'in arkasında görüyoruz ki bir Heidfeld fanı olmama rağmen üzülüyorum. Çünkü Kubica şu pilotlar arasında en büyük yeteneklerden biri. Nick H., havanın yağışlı olduğu Nürburgring Pisti'nde aldığı sonuçlar karşısında hayal kırıklığı yaşamış. Yağmurun durmasının ardından da kötü sonuçlar alınca takıma sitem etmiş pilotumuz. Geçen gün sene başında Honda'yla anlaşmak üzere olduğunu ancak kabul etmediğini ve şimdide pişmanlık duyduğunu açıklamıştı. Bende üzüldüm bu duruma. Rubens'den kat kat daha başarılı olurdu.

RedBull pilotları antreman turlarında bile birbirlerini bırakmıyor. 4. ve 5. en ii zamanlar gelmiş. Alonso'da sessiz ve derinden gelerek 2.olmuş durumda. Ferrari'de 2 pilotuyla ilk 6'da tutunmayı başarmış. Bakalım sıralama turlarında da aynı performansları da görebilecek miyiz?..

not:fotoğraf İstanbul GP'den. Bir gözetmen arkadaşımızın elinden çıkma...

Hiç yorum yok: