14 Kasım 2009 Cumartesi

Unsorted Stadiums <4>



Öyle bir kulüp düşünün ki yaklaşık 90 yıllık bir tarihe sahip olsun ancak henüz ülkesinde 2.lig bile görememiş olsun. Herşeye rağmen, ülkede ve dünyada nam salmış futbol insanlarını da yetiştirmiş olsun. Sonra bir başkan gelsin, kulübü alsın. Amatörden bir üst lige, ordan da bir üst lige çıkartsın; tarihlerinde ilk olsun. Bu yazıyı başka bi yerde okusam, İskoç Hamilton takımımı derdim ama bugünkü yazının konusu İtalyan ekip F.C. Esperia Viareggio! Marcelo Lippi'nin memleketi, Di Natale, Spaletti, Mannini, Roberto Pruzzo gibi futbol adamlarının uğradıkları veya yetiştikleri şehrin takımı. Ve tabiki de onun stadı. Stadio Dei Pini!

Bu şehri, stadı ve takımı tanımama sebep olan resimdir yukardaki. Çok etkilendim görünce ve takımla birlikte stadı yazayım dedim. Siyah-Beyaz renkleriyle FM'de ki favori kulübüm Udnese'yi andırması da beni biraz daha bağladı bu ekibe. Zaten uzun zamandır "unsorted stadiums" serimize vakit ayıramamıştık.

Viareggio takımı 1919'da kurulmuş. Amatör liglerin asansör takımı konumunda gitmiş gelmişler yıllarca. Karizmatik başkanı Stefano Dinelli'nin göreve gelmesiyle 2006'dan bu yana 3 lig atlayarak Seri C'ye yükselmiş durumdalar. Tarihlerinde ilk kez Serie C'deler! İşler bu sene yolunda gitmese de profesyonel bir lig, takım, oyun vs vs. Gol yollarında büyük sorun yaşıyorlar. Neyse stadımıza bakalım birazda.

Stadio Dei Pini. 7000 kişi kapasiteli, etrafı ağaçlarla çevrili çok hoş bir stadyum. Aslında yapılmasından bu yana birçok isim değiştirmiş bir stad fakat son ismi şuanda kullandığımız isim. Stadımız, 1908'de hizmete açılmış. Fakat çeşitli çalışmalarla günümüzde ki halini 1958'de almış durumda. Stadta atletizm pisti olmasından dolayı spor yarışmalarıda oluyor. Hatta işi profesyonelliğe dökmüşler. Zamanında gülle atmada altın madalya kazanan bir sporcuları da varmış. Şehirde düzenlenen festivaller, konserler, anma törenleri vs bu stadta yapılıyormuş. Stadyum hergün halka açık durumda. Şehrin küçük ve şirin olması stada ve kulüp yöneticilerinde de kendisini gösteriyor ki halkla içiçe durumdalar.

Takımın taraftarları ultrAs mentalitesindeler. Gruplarının adını bulmuştum ama not etmeyince unuttum ve şimdi bulamadım. Tamam çok bi taraftarları yoktur belki ama önemli olan mentalite.



Unsorted Stadiums <1>
Unsorted Stadiums <2>
Unsorted Stadiums <3>

Hiç yorum yok: