3 Kasım 2009 Salı

Thomas Müller


Henüz 20 yaşında bir yetenek. 89 doğumlu ama Bayern Münich forvet hattında fırtınalar estiriyor. Uzun zamandır yazmak istiyorum bu çocuğu ancak şimdi geldi aklıma nette dolanırken. Münich bölgesinin çocuğu Müller. Doğduğu şehrin takımında top koşturuyor. Bir önceki sene 2.Bundesliga'da 18 gol atarak parlamış bir oyuncu. Geçen sene kısa süreler alarak ısınmış Bundesliga'ya. Kral Borges kiralanması gerektiğini yazmış daha önce, haklıydı o an için tabi. Ancak buna mahal vermedi Müller. Toni'nin Van Gaal'in isteklerini karşılayamaması ve Klose'nin sakatlığında çok iyi işler çıkarttı. -mış'lı, -miş'li konuşuyorum genelde çünkü takip konusunda eksikliğim burada da ortaya çıkıyor. Adam parlayınca dikkatimi çekti. Ne zaman bir Bayern maçı izlesem TRT'de çıkıyor sahneye. Müthiş gollerle, takımı taşıyor yaşına başına bakmadan.

Gerd Müller efsanesiyle karşılaştırılıyor tarzı, attığı goller. Soyadının hiçbir alakası olmasada yetenek bakımından çok benziyorlar(mış). Biz kaçırmış olsakta o dönemleri Gerd Müller rekorların adamı Almanya için.

Bana harketleri ve tipiyle Ballack'ı andırıyor Müller. Şutları çok etkili genç Panzer'in. Maccabi Haifa'ya attığı müthiş gol hala aklımda. İlk dikkatimi çekmesinden bu yana sürekli katıyor kendine. Daha iyi işler yapıyor.
Muhtemelen de Nuri Şahin'e verdiğimiz değerden fazlasını görecek Almanlardan ve Dünya'nın sayılı futbolcularından olacak. Biz bu işi beceremiyoruz. Nuri'nin Şili'deki şampiyonada oynadığı futboldan sonra şuan için bile yeterli ilgiyi göremiyorsa sorun bizde.

1 yorum:

SirEvo dedi ki...

Adı yeter sanırım. :D
Adı gibi iyi bir oyuncu olacağa benziyor bu herif cidden. Sakatlamasınlar da :))