4 Aralık 2009 Cuma

Çizgi Hakemlerinin Gerekliliği?

Şu ana kadar bi yararı görüldü mü hiç bilmiyorum. Çok gereksiz geliyor bana. Çizgi hakemlerinin ne bir karara etkisi oldu ne bişeye. Dün ofsayttan verilmeyen golümüz de sözde çizgi hakemi uyarmış orta hakemi. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bu adamların ofsaytlara falan da karışması çok tehlikeli. Kendi takımımın golünü yediği için demiyorum ama ordan ofsayt olmayan bir pozisyona karışsa ve karar değişse bakın o zaman ülkede ki depreme.
Öncelikle korkusuz olmaları gerekiyor bunların. Maçın sonrasını düşünerek kararlar vermemeli bazı hakemler gibi. Hani şu Bünyamin gibi bişey olmamalı hiçbiri. Stad başıma yıkılır, Curva üstüme atlar diye düşünürse daha da kötü.
Neyse işte ben sevmiyorum bu hakemleri. Platini Borges'i duy biraz, adam gibi çözümler bul!

2 yorum:

SirEvo dedi ki...

Dün süper bir karar verdi ve o hakem orada olmasaydı o pozisyon gol sayılacaktı. Aynı şekilde gol yediğinizi düşünebiliyor musun? Hadi atarken neyse de...
Bence bu hakemler günümüz futbolunda şart oğlu şart. Kesinlikle olmalılar ya, kaçarı yok.
Bak Fransa nasıl geçti turu?
Tam dibinde bir tane yardımcı hakem olsaydı sence o pozisyonu görmeyecek miydi?

5. ve 6. hakemler kesinlikle şart. Umarım dünyada fix haline gelir. Sırf Avrupa maçlarında olmamalılar.

arnawut dedi ki...

Haklısın tamam bişey demiyorum ama onlar yerine, bir masa hakemi tarzı bişey olsa ve çok önemli pozisyonları(kuralları da olmalı karışma yetkisi açısından) tv'deki görüntülerle yorumlasa. aynı dünki maçtaki gol gibi, henry'nin golü gibi mesela.
çok anlamsız geliyor bana o iki hakem.