4 Aralık 2009 Cuma

Adımlar Tekrar Sağlamlaşıyor! 1-0

Pana teknik direktörü ten Cate maçı özetlemiş aslında, "Arda'yı durduramadık!" Arda'yı durdurmak çok önemli bir rakip için. Bazı takımlar bunu aşmayı beceriyor. Arda'nın başına 3 adam dikiyorlar ve faullerle sindiriyorlar.

Ancak dün gece Ardamız canımız durdurlamazdı. Çalımlarının çok fazla ve gereksiz olduğuna inananlar varolsa da ben ne zaman nerede gerekiyorsa orda çalım attığına inanıyorum. 3 kişi bastırdığında ve pas verme olanağı olmadığında bu kadar rahat adam geçen biri daha zor bulunur. Çalım yapan insan yorulur. Arda dün yorulmadıda. Koştukça koştu. Son zamanlarda Galatasaray takımında bu kadar pres yapılmadı. Arda bi maçta hepsinin toplamını çıkardı.

Tabi Mustafa Sarp ve sonradan giren Barış Özbek'in de isteklerini gözardı etmemek gerekli. Mustafa dün gecenin başından itibaren maça etki edeceğini belli etti aslında. Mücadelesi, hırsıyla, çalışkanlığıyla ve top ayağına geldiğinde ellerini iki yana açma"ma"sıyla beni çok sevindirdi. Tek pasları iyi becerdi, çok akıllı paslar verdi. Barış ise girdiği andan itibaren bir oraya bir buraya koştu durdu. Top nerede Barış orada. Bir ara rakip savunmaya kadar pres yaptı ya orda bütün tribün coştuk, "gayrete bak ulan" diye!

Franco çok aptal ama çok iyidir dün gece. Maçın 2.yarısında yaptığı 2-3 mükemmel kurtarış ve 2 gerzek hata bu yorumu ona bahşetmeme neden oldu. Hele ki son dakikalarda korner bayrağına yakın biyerde topu rakip oyuncunun sırtına çarptırması ve topun boş kalenin önüne gelmesi. Servet uyanmasa şuan manşetlerde Franco'nun gidişini okuyorduk belkide. Mübalağda sınır yok tabi.

Elano ilk yarı beni delirtti diyemeceğim çünkü yoktu sahada. Artık maç öncesi kadrolar anonsu yapılırken kimse Elano diye bağırmıyor. Elanon'un kadroda olduğunu duyunca başını elleri arasna alan çok insan gözlemledim tribünde. Mükemmel bir oyuncu, kariyeri de o şekilde ancak olmuyor arkadaş. Tek başına bi halta yaramıyor. Ya Baros'un dönmesini bekleyeceğiz biran önce ya da ara transferde Nonda'nın yerine hızlı, kurnaz, yıpratıcı bi forvet alınacak.

Takım en azından Bursa maçına göre çok daha sağlam oynadı. Halen çok eksiklerimiz var. Oturmayan bir düzenle örneklere başlayabiliriz mesela. 3'lü ofansif orta saha kurgusuna geçiş yaptık tekrar ve gördük ki bu sistem daha iyi. İBB maçında bakalım neler olacak...

Hiç yorum yok: