13 Aralık 2009 Pazar

Milli Takımlar&Sakatlıklar&Tazminatlar

Son zamanlarda ayyuka çıktı bu durum. Endüstriyelleşen futbol, yaşamak için kazanmak zorunda olan takımlar, yüksek maliyetli transferler ve uçuk kaçık maaşlar. Futbolu; başarının parayla kazanıldığı bir spor, bir sektör haline getirdi malesef.

Durum o kadar vahimleşti ki şu günlerde, kulüp takımları milli takımların önüne geçmiş durumda. Sıklaşan; milli takıma oyuncu göndermemeler, sakatlık bahane etmeler vs. Her milli maç arasının ardından "x kulüp, y oyuncusunun sakatlığı yüzünden, z ülkesine tazminat davası açmaya hazırlanıyor" şeklinde haberleri görmek hayli üzücü bir durum. Teknik direktörlerin "bu oyunculara milyonlar ödüyoruz ama gidip bedavaya sakatlanıyorlar" açıklamaları can sıkıyor.

En son örneğini de Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger vermiş. Hollandalı Van Persie'nin İtalya'ya karşı oynanan hazırlık maçında Chiellini'nin hareketiyle sakatlanıp, sahalardan 4 ay gibi uzun bir süre uzak kalacak olmasının ardından bombaları patlatmış Wenger. Kulüplerin menfaatlerinden bahsetmiş.

İşte benim de koktuğum şey bu, "kulüp menfaati". Günümüzde bu kelimeyi "para" ile eşleştirebilmek pekala mümkün. Yakın zamanda milli takımda oynamak için para talep eden futbolcular, oyuncusunu milli takıma göndermek için kira isteyen kulüpler mi bekliyor bizi çok merak ediyorum..?

Hiç yorum yok: