27 Ağustos 2009 Perşembe

Kilolu Futbol Efsaneleri #1

Yeni bir seri başlatıyorum şuan itibariyle. Orucun da vermiş olduğu etkiyle kilo muhabbetlerine girmiş bulunmaktayım. Bu başlık altında kilosuna rağmen futbol efsanesi olmuş, aldığı kilolar futbol hayatının devam etmesine engel olamamış topçuları tanıyacağız. Kısaca ve argoca götüne, göbeğine hakim olamayan topçuları yazmak istedim arkadaş. Sizlerinde yardımlarını beklerim mail adresime.

İlk konuğumuz neredeyse Londra'nın bütün düşman ekiplerinde oynamış, "Razor"(ustura tahminimce) lakaplı Neil Ruddock! Millwall, Crystale Palace, Tottenham, West Ham United gibi birbirleriyle ilişkileri iyi olmayan 4 Londra ekibinde yer almış. Ruddock, bu ekiplerin yanı sıra Liverpool gibi üst düzey bir takımda da kendine yer bulmuş ve yaklaşık 5 sene Anfield Road'un çimlerine ayak basmış.
68 doğumlu olan Ruddock 17 yıllık futbol hayatında sadece 1 kez İngiltere A milli takımının formasını giymiştir. Kiloları ve sertliği yüzünden pek çok kişi tarafından sevilmemiştir. Ayrıca "Razor" tüm futbol yaşamını İngiltere'de geçirmiştir. Kariyerinin sonunu Swindon Town'da menejer/futbolcu olarak geçirmiştir.
Ruddock, Eric Cantona ve Patrick Viera ile saha dışında yaşadığı kilo tartışmalar ile gündeme gelmiştir. Viera Arsenal'de oynarken West Ham deplasmanında, Ruddock'un yüzüne tükürdüğü için 9 maç ceza almış zamanında.

2 yorum:

burak dedi ki...

Kilolu deyince aklıma hala River Plate'de mi bilmiyorum ama geçen sene boca maçında da oynayan forvet geliyor. Adı da aklıma gelmedi şimdi. Daha komik bir futbolcu görmemiş olabilirim.

arnawut dedi ki...

çıkaramadım ama bidahaki sayıyı yazarken araştırırım =)