20 Ağustos 2009 Perşembe

İngiliz Futbolunu Sevmek!

İngiliz futboluna hafta sonlarının yetmediği bir hafta içini daha yaşamış bulunmaktayız. Durdurak bilmeden oynanan futbolun üstüne birde durdurak bilmeden maç yapıyor bu adamlar. Bizde senelerdir ziyafet çekiyoruz.
Bambaşka bir futbol canım bunlarınki. Bambaşka bir futbol demek yanlış olabilir aslında. Bizde de oynanıyor ama İngilizler bu işin kralını oynamasını biliyor. İsterse kadrolarında 11 tane Fransız olsun, beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. İngiliz Futbolu o! Britanya Adası üzerinde futbol kendini aşıyor. Stadlarından tut, kenardaki reklamlara; oynanan futboldan tut, oyuncuların mimiklerine kadar herşey bambaşka bir hal alıyor. Kamera çekimleri bile ayrı bir hoş geliyor gözüme.

Bu gecede Digiturk kısıtlı(!) imkanlarıyla 1 maçı canlı olarak ekranlara getirdi. 4 maçı veremedi beyfendiler, kanal kıtlığı varya hani. Neyse ki Burnley-ManU maçı benim istediğim maçtı. Küçük takım, büyük takıma karşı kendi evinde. İngiliz futbolunda en zevk aldığım olaydır. Hele ki bir sürpriz varsa ortada, değmeyin keyfime. Burnley yine yaptı yapacağını. Kaleci Biran Jensen kaderiyle oynadı maçın! Aslında severim ManU'yu ama içimin yağları eridi o penaltı kaçınca! Taraftarın tepkileri, son anlarda ki "hadi Burnley" şeklinde dakikalarca bağırmaları felan. Bir kez daha İngiltere'de bir tribünde maç izlemeye yemin ettim!!!

Burnley 1-0 Manchester United
Birmingham 1-0 Portsmouth
Hull City 1-5 Tottenham
Liverpool 4-0 Stoke

Hiç yorum yok: