30 Ağustos 2009 Pazar

F1.09 / Belçika GP / Absürt Bir Hafta Sonu...

Çok garip bir hafta sonu aldı. Force India'nın pol pozisyonunu kapması ve büyüklerin arkadalarda kalmasının ardından, olağanüstü olaylar bugün de devam etti. Ferrari uzun bi aradan sonra 1.lik aldı vs vs.

Ferrari, Raikkonen ile sezonun ilk yarış galibiyetini alırken, Fisichella yarışı 2. bitirerek, takımının F1 tarihinde ki ilk puanlarını ve kürsüye çıkma şerefini söktü aldı. 3.lüğü, Vettel ile bu sezon kürsüye çıkmaya alışan Red Bull takımı kazandı.

Yarışın en heyecan dolu kısmı start anı ve ondan sonraki 1 dakikalık süreydi. En iyi startı Raikkonen yaptı, Fisichella'da startta geçilmeyerek tecrübesini konuşturdu. Barichello aracıyla yine sorun yaşadı ve geç kalkış yaptığı için çok gerilere düştü. İlk virajdan sonra ki tırmanma kısmının sonunda; Grosjean'ın çarpması sonucu Button, Alguersuari'nin çarpmasıyla da Hamilton ilk turda ve aynı virajda yarış dışı kaldılar. Böylelikle ilk turdan Güvenlik Aracı'nı pistte görmüş olduk. Ayrıca Dünya Şampiyonu Alonso'da lastik sorunu yüzünden yarışı bırakmak zorun kaldı.

Fisichella iyi kalkış yaptı ve 1.liğini korudu ancak Güvenlik Aracı'nın pisti terketmesiyle birlikte Raikkonen atak yaparak 1. sıraya yerleşti. Bugün gördük ki KERS sistemi Ferrari'ye yaradı.
BMW de 4 ve 5. sıraları alarak sevindirdi bizi. Yarışta ki diğer puanları ise Kovalainen, Barichello ve Rosberg kazandı.

Büyük başarısından dolayı, posta Fisichella fotoğrafı koyarak kapatalım hafta sonunu...
Not düşmeyi unutmuşum. Yarıştan sonra NTVSpor'a bakayım dedim, kaçırdığım bişey varsa diye. NTVspor'u sürekli takip eden biri olarak söylemek isterim; bu kadar yazım yanlışı ve anlatım bozukluğunu bir arada görmemiştim. Elbette olur, bizde yapıyoruz ama onlar büyük bir kurum. Olmamalı bence...

Hiç yorum yok: