16 Aralık 2008 Salı

Rodrigo Barbosa Tabata

İzmitli arkadaşların anlattığına göre; Gaziantep'in deplasmanda Kocaeli'yi 5-2 yendiği karşılaşmada insan üstü bir oyun ortaya koymuş Tabata. Attığı 3 golün yanında 2 asist yapmış. Yine arkadaşların anlattıklarına göre 5 golde etkisinin olması dışında tek başına oynamış sanki. Barça'ya gitse Messi'yi kesermiş o derece,eheheh. Tabi insan evladının en büyük özelliğidir mübalağ ama 5-10 kişiden dinleyince aynı şeyleri, dedim bi bakim şu Tabata Efendi'ye..

Antep'in sezon başında Santos'tan transfer ettiği ve adını fb'ye attığı golle duyuran Japon asıllı Brezilyalı topçusu. İlginç ama öyle. 28 yaşında ve Gaziantep kendisinin 14. kulübüymüş. Vikipedi'de baktım ilk sezonlarında pek rahat durmamış. Tabi asi çağlar 18-23 arası yaşlar. Bir sezonda 3 takım değiştirdiği olmuş. Son 5 sezonda ise yaş kemale erme aşamalarına gelince işler rayına oturmaya başlamış, uslanmış. Tabi bu vikipedi'de ki sezon boyunca oynadığı futbola bakaraktan yaptığım bi yorum :d

Tabata geldiğinde çok sansasyonel* bi açıklamada bulunmuş bugün öğreniyorum. Pele'nin 10 numara giyerek geldiği takımdan, 10 numara giyerek geldim mi ne öyle bişey. Okuyunca içimden geçen; "vay anasını birader, gelirken ne özgüven depolamışlar, ne gazlamışlar herifi" oldu.

Her ne kadar Galatasaray'a karşı pek varlık göstermemiş olsa da bu maçın gazıyla iyi çıkış yakalar gibime geliyor. Rakibin orta sahasına defansına göre değişiyor tabi (Kocaelili arkadaşlara laf atmıyorum:p) her oyuncunun performansı.

Gözleri çekik Brezilyalı hakkında diyeceğim şu ki ; küçük takımın büyük oyuncusu kıvamında bir topçu Tabata. Tabi Avrupa için.
1-2 den fazla maçını seyredenler daha iyi bilir, bizimkisi kulaktan dolma bilgilerle yapılan yorumlar. Di mi di mi??

*televole sözlüğünde: "insan değil" olan şeylere deniyo..

Hiç yorum yok: