12 Aralık 2008 Cuma

Gençlerbirliği 1-3 Galatasaray

Yine 2 farklı Galatasaray, yine galibiyet, yine Lincoln, yine Baros!.. Galatasaray Ankara'dan 3 puanı 3 golle almasını bildi. İlk yarının 20 dakikasında iyi top oynamakla beraber, 2 de çok net fırsatı harcadık. Sağolsun Baros saç baş yoldurtmayı ihmal etmedi.
Kendini yere attığı pozisyonda hem hakeme sinirlendim hem kendisine Baros beyin. Türk hakemlerinin en büyük sorunu neyi neden yaptıklarını tam olarak kestirememeleri!. Kardeşim o pozisyona penaltı vermiyosan sarı kartı vereceksin.. Hadi bi ikili mücadele sonrası düşse, istemeden düştü o yüzden vermedi diyeceğim ama adam öyle bir pozisyonda ya çelmeyi yer düşer, yada kendini atar. Aynı hakem Burhan'ın kendini yere attığı pozisyonda sarı kart verince iyice çıldırdım.
Artık Türk hakemliği gelişsin, daha iyi eğitim verilsin!!

O dakikadan sonra bir Gençlerbirliği çıktı sahneye ki son zamanların en iyi GB'sini izledik 6-7 dk boyunca. Meira'nın da hediyesi sonucu golü buldular. Golü atan Burhan'da yakında transfer olur daha iyi bir takıma.
Golü yememiz gerekiyormuş canlanmamız için. Baros'un topu verkaçlarla getirişi ve mükemmel bir pasla Lincoln'ün önüne bırakışı, "O"nun usta işi vuruşu golü getirdi 2 dk sonra..

Tabi golle birlikte süper Galatasaray çıktı meydana. Mükemmel paslaşmalar başladı. Lincoln yine coştu bir anda. Sağ kanatta ilerlediği bir pozisyon sırasında, ekranda Samet Aybaba el kol hareketleriyle belirince Lincoln'e saydırıyo heralde dedim. Paranoyak etti bu basın bizi!..
Lincoln hakikaten bambaşka bi sezon geçiriyor. Baros'a asist yaptırdığı pozisyondan önce yere düştü. Savunma uzaklaştırdı ve tek topla tekrar Lincoln'e döndü Barış ama Lincoln yere düştüğü bölgenin 15-20 metre ilersinde topu kaptı!!! Geçen sene aynı pozisyonu yaşamış olsak, Lincoln o top atıldığında anca kalkmaya başlamış olurdu. Bu sene tekrar aşık etti bizi kendine..
Nonda ise ilk 11 başlamanın gazıyla iyi mücadele etti ve Arda'ya güzel bir asist yaptı. Tabi ki Arda mükemmel bir vuruşla topu direğin hemen yanından kaleye göndermesini bildi. Bugün Arda beklediğim gibi bir performans sergilemedi ancak gol atması iyi moral oldu..

2. yarı bambaşka bir Galatasaray vardı sahada. Öne geçip, farkı açtıktan sonra hatta açmadan bile rahatlıyoruz yada tempoyu düşürüyoruz diyelim. Ama tempoyu düşürürken top hep rakipte oluyor ve bu kalemizde pozisyon(lar) görmemize neden oluyor. Allah!tan De Sanctis gibi tempo düşürmeyen bir kalecimiz var.p

Hiç yorum yok: