21 Aralık 2008 Pazar

Galatasaray 4 - 2 Beşiktaş

Şöyle Cüneyt Çakır, böyle Cüneyt Çakır.. Bu gece çoğu BJK taraftarının kullandığı cümle kalıpları bunlar. Haklı veya haksızlar demiyorum. Benim bu gece izlediğim ve Galatasaray'ın 4-2 galip geldiği maçın hakemi Cüneyt Çakır minimum hata ile görevini yaptı. Her maçta her hakemin çeşitli hataları olur. Cüneyt Çakır skora etki eden tek bir hata bile yapmayarak bir kez daha Türkiye'nin en iyi 2 hakeminden biri olduğunu kanıtladı. Diğeri Fırat Aydınus'tur.

Maçın kırılma anı Delgado'nun gördüğü 2.sarı karttı. Tecrübeli(!) futbolcu, Beşiktaş futbol takımının kaptanı Mathias Delgado acemice bir kart görerek atılınca, sahada sadece Galatasaray kaldı. 2. sarı kartta kesinlikle hakemin hatası olduğunu düşünmüyorum. Kural çok açık. Dutchman'de çok güzel belirtmiş:
""Sonra da meşhur kart pozisyonu. Şimdi FIFA kural kitabı şunu söylüyor: Elini sallayarak kart işareti yaparak, rakip oyuncunun kart görmesi gerektiğini hakeme anlatmaya çalışan futbolculara, hakeme yapılan toplu itirazlarda en az bir futbolcuya ihtar gerekir, el-kol işaretiyle itiraz etmek veya hakemin üzerine doğru koşarak gelmek de sarı kartı gerektirir". Bu hareketi neden, nasıl, hangi niyetle, neyi anlatmak isterken yaptığınızın bir önemi yok. Ne yaptığınız önemli. Hakeme sarı kart işareti yaparek (ki el-kol işareti de buna dahil) itirazın adı o oyuncuya sarı kart demektir."" Kural belli, hareket belli. Delgado'nun ne demek istediği önemsiz kalıyor burada.

Penaltı pozisyonları çok net. Kimse bişey diyemez, dememeli hatta. 2.penaltıda Lincoln için 'büyük oyuncu' diyenlerde saygısızlıktan öteye gidemezler.

Her maçta Lincoln'den ayrı bahsetmek çok büyük bir haz veriyor insana. Hagi'den sonra, bu lige gelen en klas futbolcu olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'a karşı top sektirmesede; maçın 1.dakikasından, alındığı dakikaya kadar oyundan hiç kopmaması ve müthiş oyun zekasıyla bu akşam kendini ayakta alkışlamamızı sağladı. Baros'a yaptığı "insan değil" asist zaten apayrı bi olay. Seviyoruz seni Lincoln!
22.000 kişi "Kartal Gol, gol, gol" diye bağırdı ya, ölsemde gam yemem :D
Bu gece Sami Yen'de Galatasaray için ter akıtan tüm futbolcularımıza ve 90 dakika hiç durmadan bağıran taratarımıza teşekkürler. Bu büyük taraftar bu büyük takımı hakediyor..

Ve son olarak...

3 yorum:

A.H.Y. dedi ki...

Gs taraftarı bu akşam saçmaladı.Sorun olarak görmüyorum bunu.İnönü ayağı var bunun.Gerçek taraftarı orada görürsün..

arnawut dedi ki...

Futbolun güzel yanları bunlar..

arnawut dedi ki...

He bu arada Altayım, Beşiktaş tribünü bizi alkışladı olaydan sonra belirteyim =))))