29 Eylül 2009 Salı

Beko ve Spor

"Beko, bir dünya markası." diye girmişti hayatımıza yıllar önce. Arçelik'in Avrupa'Ya açılırken yaratığı mark Beko. Başarılı oldular mı, evet. Gayet başarılılar. Almanya, İngiltere gibi ülkelerin beyaz eşya sektörlerinde %10'un üzerinde pazar payı var Beko'nun.
Aslında bu başarıları spora katkıda bulunarak elde ettiklerini söyleyebiliriz. Beşiktaş'ın Beko'lu formalarını bilmeyen yoktur. Önünde ki Beko yazısıyla özdeşleşmişti Beşiktaş bi zamanlar. Şifo Mehmet'li kadrosuyla Beşiktaş'ı, "Beko futbol takımı hatta Bekospor" olarak bilen arkadaşlarım vardı çocukken.
Yıllar yılları kovalarken, Avrupa'da söz sahibi olmaya başladılar. Türkiye'de 10'a sattıkları ürünü yurtdışında 3'e 5'e satarak Avrupa'nın çin malı konumundalardı. Kalite olarak bilgim olmasada fiyat bakımından böyle. Sonra Millwall'da gördük Beko yazısını. Hayli ilginç gelirdi bana, yurtdışında bir takımda hatta İngiltere Futbol Ligleri'nde bir takımda Beko yazılı forma görmek. Bir de bu takım İngiltere'nin en piskopat taraftarına sahip takımı olunca daha da ilgimizi çekmişti.
Watford geldi ardından. Bir Premier Lig ekibinde Beko reklamı vardı. Stadta, formada vs. Maçları yayınlansın diye beklerdim ne yalan söyliim. Bir Türk markasının İngiltere'de ad sahibi olması güzel bişeydi ki bugün baktım İngiltere sitesine, birçok mağazada bulabiliyorsun Beko ürünlerini.
Beko Basketbol Ligi çıktı sonrada. 4 senelik bir anlaşmayla isim sahibi oldu ligin. İyide gelirler kazandırmıştır sanırım. Ligin kalitesinin yükseldiği ortada. Ve 2010'da Türkiye'de düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası'na da sponsor oldular. Bu şampiyona ardından daha fazla yayılacaklardır Dünya'da. Güzel düşünce.
Son olarak Almanya 1. Basketbol Ligi, Bundesliga'ya da sponsor olmuş Beko. Çok şaşırdım açıkçası. Helal olsun. Beko iyi işler çıkarıyor.

Hiç yorum yok: