23 Haziran 2009 Salı

Tobol

Güne Galatasaray TV'de yeni sezonun ilk antremanını izleyerek başladık. Güzel bir atmosfer vardı Florya'da. Sınavlardan dolayı gidemedik ilk idmana ama izlemek nasip oldu, uzun zaman sonra erken kalkınca. Ahmet Çakır'ın yorumlarını dinledik idman boyunca. Konudan konuya atladı, bilgilendirdi baya. Baydı sonra. Linderoth aşığı spor yazarımız.

Kahvaltının ardından kura çekimine geçtik. Osman Şenher vardı bu sefer ekranda. GSTV'nin tek sunucusu, spikeriyle birlikte :) Dünya'nın en iyi kadrosu yaptı kadromuzu. Evet güçlü bir kadromuz var ancak bu kadar abartan kimseleri görmemiştim. Osman Abi çok heyecanlı yeni sezon adına... Ancak Skibbe'nin hakkını yeyip durdu. Skibbe varken şampiyon olma şansımız çok yüksekti ve UEFA'ya bana göre emin adımlarla yürüyorduk ama Kaptan Bülent ve Skibbe takımı kullanamadı dedi, üzüldüm.

Kura çekimine geç girince GSTv, bizde internetten takip ettik. Onlarda internetten takip ettiler gerçi:) Kazak, Arnavut, İzlanda, Norveç gibi ülke takımları çıkmasın istiyordum aslında. Yine istemediğim çktı. Keşke bir İskoç takımıyla eşleşebilsek dedim durdum. Ayrıca her yeni takım çekildiğinde ahanda Galatasaray çıkacak diyen sevgilimle iddalaştık durduk. En son biz çıkarız hep olduğu gibi diye söyledim ve oldu da. Vinners meç x olayını anlatana kadar da canım çıktı :P Geçen sene averajla şampiyonluğu kaçırmışlar. Fizik olarak güçlüdürler tahminimce ama zorlanmayabiliriz. İlk maçın deplasmanda olması çok kötü oldu. 7 gün fazla bekleyeceğiz takımı görmek için...
Milliyet'ten aldığım inceleme:

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi Tobol geçtiğimiz sezon şampiyonluğu averajla kaçırarak ligi ikinci sırada bitirdi. Özellikle sahasında oynadığı maçlarda etkili bir performans sergiliyor. Tobol'un en önemli silahı Türkmenistan Milli Takımı'nda da forma giyen Vladimir Bayramov.

Geçtiğimiz sezon 14 takımlı Kazakistan liginde oynadığı 30 maçta 20 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 yenilgi alan Tobol, 67 puanla ligi ikinci sırada bitirdi. Aktobe'nin takipçisi olan Tobol averajla şampiyonluğu kaybetti. Bu sezona da kötü bşalayan Tobol, ligde 12 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Galatasaray'ın rakibi özellikle de kendi sahasında oynadığı maçlarda etkili bir performans sergiliyor.

Kazakistan temsilcisi Tobol'un Avrupa macerası da pek parlak değil. Sadece 2007 yılında UEFA İntertoto Kupası'na katılan Tobol'un Kazakistan Ligi'nde 2003, 2005, 2007 ve 2008 yıllarında ikincilik başarısı bulunuyor. Kazakistan Kupası'nı bir kez müzesine götüren Tobol'un, Kazakistan Ligi'nde şampiyonluğu bulunmuyor.

Kazakistan'ın kuzeyinde yer alan 224 bin nüfuslu Kostanay şehrinin takımı olan Tobol'un en büyük başarısı 2007'de yaşadıkları Kazakistan Kupası şampiyonluğu.

Maçlarını 8 bin kişilik Kostanay Stadı'nda oynayan ve sahasında oldukça başarılı bir performans gösteren Tobol, geçtiğimiz sezon UEFA Kupası birinci ön eleme turunda, Avusturya Wien takımını 1-0 yenmesine rağmen deplasmanda aldığı 2-0'lık mağlubiyetle kupadan elenmişti.

Avrupa'da sürpriz sonuçlar

Galatasaray'ın Avrupa Ligi'ndeki rakibi FC Tobol, Kazakistan Süper Ligi'nde hiç şampiyonluk yaşamamasına rağmen, Avrupa kupalarında aldığı sürpriz sonuçlarla dikkat çekiyor.

2003 yılında İnter Toto kupası finalinde Tolunay Kafkas'ın da forma giydiği Pasching takımına elenen Tobol, 2007'de İnter Toto'dan UEFA Kupası'na gitmeye hak kazanmıştı.

KADRODA 6 YABANCI
Tobol'un teknik direktörlüğünü Dmitriy Ogai yapıyor. Kadrosunda önemli bir oyuncusu bulunmayan Tobol'un 6 yabancı futbolcusu var.

İŞTE TOBOL'UN KADROSU:

1 GK Yaroslav Baginski
35 GK Aleksandr Petukhov
2 DF Artem Chelyadinsky
3 DF Stanimir Dimitrov
4 DF Aleksandr Shkot
5 DF Kairat Nurdauletov
14 DF Farkhadbek Irismetov
15 DF Oleg Lotov
18 DF Daniyar Mukanov
7 MF Azat Nurgaliev
8 MF Evgeni Romanov
9 MF Nurbol Zhumaskaliyev (KAPTAN)
10 MF Sergei Skorykh
13 MF Andrei Kharabara
17 MF Vladimir Yakovlev
22 MF Sabyrkhan Ibraev
25 MF Ruslan Baltiev
6 FW Vyachelslav Serdyukov
11 FW Azamat Aubakirov
19 FW Georgi Chilikov
23 FW Alexandru Golban
32 FW Wladimir Bayramow


2 yorum:

Oğuz dedi ki...

Bizim seviyemizde olmamasına rağmen hafife alınmayacak bi rakip.1-2 kilit oyuncuları var ve şuan ligleri devam ettiğinden bizden daha hazır çıkacaklar maça.Kadro bakımından güçlü olmamıza rağmen zorlanabiliriz.Ama kazanacağımızdan eminim inşallah yanılmam..

arnawut dedi ki...

Zorlayacak bir takım hakikatten. o taraf takımları fizik olarak hep iyiler. umarım turu rahatlıkla geçeriz.