21 Haziran 2009 Pazar

F1.09 / British GP Finish / Gives You Wings

İsyanın gölgesinde Vettel! Çok sevdim bu başlığı görünce Sabah gazetesinde... Formula 1 Takımlar Birliği FOTA'nın F1 dışında yeni bir seri yapma kararını verdiği ve hazırlıkların başladığı şu günlerde Vettel'in 1.liğini harikulade anlatıyor.

Red Bull, kanatlandırırdı reklamlarda izledik bunca zaman, asıl kanatlandıran bu takıma bu ivmeyi kazandıran Adrian Newey oldu... Vettel gibi ... yerlerinden yetenek akan bir sürücünün payı çok çok büyük ancak Adrian Newey'in gelişiyle puan için savaşan Red Bull şampiyonluk için yarışıyor oldu. Bu adam F1 tarihinin gördüğü en iyi aerodinamikçilerden biri! Ortaya koyduğu her işin sonucu iyi oluyor. "Schumaher takımındaysa 1 arabandan puan çıkarman garantidir, Adrian takımındaysa 2 arabada garantidir" geyikleri dönerdi zamanında.
Red Bull bugün uçtu resmen. Sezon başından beri iyi performansları vardı ve bugün meyvesinin en güzel yerini ısırdılar. Duble yaptı Vettel, Webber ikilisi! Red Bull çok rahat bir yarış geçirdi. Brawn'ın startta batırmasının ardından kolay oldu kazanmak. Vettel "göründüğü kadar kolay değildi" demiş, doğrudur bilemeyiz durumunu.

Orta yaşı geçmiş hatta kariyerinin sonlarına gelmişlerin senesi oluyor bu sene. Button, Barrichello ile Webber. Son senelerinde sevinmeyi öğrendiler. Barrichello hala üvey evlat olarak görülüyor olsada uzun bir dönem sönük geçen yılların ardından tekrar dirildi. Bugün Button'ı geçti ya, ondan mutlusu yoktur. Button sezonun en rezil yarışını geçirdi kendi ülkesinde.

Büyük takımlar artık postu iyice serdiler. Alınan yeni bir seri oluşturma kararının ardından bugün varlık gösteremediler. Ferrari dışında. Massa ve Raikonnen 2. defa bir yarışta birlikte puan aldılar ama podyumdan uzaktılar yine. Bu gidişlede o podyuma hiç çıkamayacaklar. BMW, Renault ve McLaren'e söyleyecek söz bulamıyorum. 12.likten yukarısını göremeyen 3 büyük F1 takımı... Yeni bir seriymiş, görelim bakalım nasıl olacak yeni serileri...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Fotodaki abi kim?

arnawut dedi ki...

Fotoda ki şahsı muhterem Adrian Newey oluyor :)

Adsız dedi ki...

O zaman;

http://chaogrey.blogspot.com/2009/06/adrian-newey-ulr.html

arnawut dedi ki...

Teşekkürler =)