23 Haziran 2009 Salı

Damien Rice

Damien Rice... İnsan her lafının sonuna 3 nokta koymak istiyor onu dinleyince... "Noluyor Allah'ım", "sızlıyor içim" oluyorsunuz en mutlu zamanlarınızı yaşarken bile. Müthiş bir ses, yetenek, ve dahası... Vj Bülent dinlese, bi 85 kere yüreğine sağlık der sanırım.

Ne yazık ki yeni keşfettim İrlandalıyı! 2 aya yakın zamandır dinliyorum ve vazgeçemiyor insan, sıkılmıyor dinlemekten. Ekşi'de İrlandalı ozan demiş birisi Damien için. Hakikaten de ozan bu adam. Birde Lisa Hannigan var Damien'ın şarkılarında eşlik ediyor kendisine. Tatlımı tatlı, sevimlimi sevimli bi hatun. Sesi de bir o kadar iç ferahlatıcı yada karartıcı. Şarkıya göre...

Closer filmini bilirsiniz, soundtrack'i de Damien'ın ortaya koyduğu bir çalışma. The Blower's Daughter. Müthiş bir şarkı. Gerçi baştan beri diyorum hepsi mükemmel. Ama hergüzel şeyin olduğu gibi Damien'ın da çok özel şarkıları var. Bunlardan en beğendiğim ise 9 Crimes elbette. Lisa ile beraber insanı kara bulutların içine sokmayı çok iyi beceriyor Damien... Bir diğer muhteşem şarkı ise Delicate. İnsan içmek istiyor. İçince içtikçe içesi geliyor, fena...

Bir de çevremde bi tek benim beğendiğim bir şarkısı var ki hepsinin tersine, çıldırtıyor adamı. I'm mad, I'm mad diye diye söylüyorum:) Me, My Yoke and I adlı deli saçması bir şarkı :)) Dinleyin linkler şarkı isimlerinde gizli =)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gerçekten çok başarılı biri.Şarkılarını dinlerken insanın içinde çok güzel duygular uyandırıyor.2 yıla yakındır bilmeme rağmen hala aynı zevkle eşlik ediyorum parçalarına.Buarada böyle bir yazıyı yazdığın için ellerine sağlık arnawut.

arnawut dedi ki...

teşekkürler bebişim :))) bana damien rice'ı tanıttığın içinde minnettarım :)