4 Nisan 2010 Pazar

Aslantepe Projesi ve Taraftar Sağlığı


Az önce facebookta rastladım fotoğrafa ve beğenip paylaşayım dedim. Gözüm alttaki yorumlara kaydı ve şok oldum görünce. İnternet denen lanet olayın; bu kadar cahil, bu kadar seviyesiz insan topluluğunu nasıl bir araya getirdiğini de birkez daha görmüş oldum. Biz bloggerları, bu durumun zıttı olduğumuzu düşünerek ayrı tutuyorum -tevazuya gerek duymayarak-.

Adam stad yazmasını bilmiyor, gelmiş orada laf yapıyor. Stad kelimesini stand olarak kullanan insan evladı, önce fbyi yenin sonra stand yaparsınız diyor. Birisi yerini beğenmemiş, stadın üstü açık olursa Olimpiyattan farkı kalmaz demiş. Bi başkası anlamsız bi şekilde "koppiiinnggg" yazmış. Bu kelime hakkında fikri olan beri gelsin. Bide eklenmeyi isteyen tipler var. "sn Admin bu stAdn Adı yine ALi sAmiyen mi oLcAk acAba..?" şeklinde bir soru sormuş başkası.

Çok merak ediyorum, bu insanlar gerçek mi? Şaka gibi geliyor bunları okuyunca. Ya da "ağlanacak halimize gülüyoruz" durumunun tam ortasındayım. Eğitimli, terbiyeli, Türkçe'ye olabildiğince sahip çıkan taraftar istiyorduk; ben onu da geçtim: Körelmeyelim yeterli...

5 yorum:

Melih Carter dedi ki...

aaah azizim ah!! ben de hergun facebook da uye oldugum Galatasaray gruplarinin yaptigi paylasimlarin altina yorum birakan aciz sahislara aciyarak bakiyorum, eskiden iki laf sallardim icimden, artik ondan da vazgectim!

bunlari takmamak gerek aslinda, ama iste ne kadar bizim seviyemizde olamasalarda, onlarda Galatasaray a gonul verenler, gerci bazilarina "senin gibi Galatasarayli olmaz olsun!" demek geliyo icimden ama yapcak bisey yok

bu cizginizde ilerlemeniz dilegiyle, iyi gunler

Özgür Şeker dedi ki...

Ne feysbuka üyeyim ne de meraklısıyım.
Artık inci sözlükte takılıyorum abicim. sanada tavsiye ederim.

alessio cerci dedi ki...

dostum yalan oldu herhalde bu hafta maça gitmem.çok sağol ama ilgilendiğin için;)

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

Üstad, o yorumları yapanlar çoluk çocuk üzerinde tartışmaya bile değmez.

Unknown dedi ki...

Ulema-i kardeş asıl sorunda bunu çocukların yapması değilmidir zaten.

Onlar ki bizim geleceğimiz diye bahsi geçen varlıklar değilmi.Asıl uyarılması ,gerekiyorsa küfür edilmesi ,gerekiyorsa tokatlanması gerekenler.Yaşı 25'den sonra bir insana noktalama bilmiyorsan Türkçe harfleridemi bilmiyorsun demenin bir anlamı yoktur.Asıl sorun henüz o alfabe'yi yeni öğrenmeye başlayan insanların q w x gibi ch=ş gibi saçma sapan ingiliz ,amerikan yalaması harfleri kullanmalarını engellemek değilmidir ?