14 Haziran 2010 Pazartesi

Top mu Kale mi?

Bugün Hollanda maçı için Tv karşısına oturduğum sırada, hakem oyunculara; "top mu kale mi?" sorusunu soruyordu. Ne var bunda, bu konudan yazı mı olur diyenler olcaktır ama önce bi okuyun.

Yıllar gelip geçiyor. Futbol her yanıyla farklılaşıyor. Teknolojinin en uç noktasında toplar, kramponlar, formalar, stadyumlar ve daha birçok şey yapılıyor. Oyuncuların şort boyları, boyunlarında ki kolyeler, bileklerdeki kalın altın bileklikler, incecik bıyıklar da değişiyor ya da kayboluyor. Bitmedi. Sevinç gösterileri de değişiyor. Tek kolu havaya kaldırıp zıplayan adamların yerlerini dizleri üstünde kayanlar alıyor, formalar çıkarıp sallanamıyor, taraftara koşup çılgınlar gibi sevinemiyor oyuncu. Kurallar değişiyor. Şuan aklıma birtek ofsayt kuralı gelse de değişiyor işte.
Anlayacağınız futbol kültüründe değişmeyen şey yok denecek durumda.

Değişmeyen bir şey var ki o bana çok ilginç gelmiştir. Bu olayda Top ve kale seçimidir. İSter çocuk olsun, ister profesyonel futbolcu, ister halı saha topçusu ya da bi kademe üstü amatör ligde oynuyor ol. Bu top-kale seçimini hayatın yani futbolun her noktasında yaşayacak veya göreceksin. Tabi ilerde değişim olayını abartıp, saha ve top seçimini maç öncesi bilgisayarlarla halletmezlerse...

Ayrıca foto bulmaya uğraşırken; bu yazıyla karşılaştım, görülmeli...

Hiç yorum yok: