14 Şubat 2010 Pazar

Yaratıcı Basın(!)

Son zamanlarda blog için yeterli vakit ayıramadığımı belirterek yazıya geçmek istiyorum.

En üstteki fotoğrafla ilgili değil yazacaklarım ancak samimi bir manşet örneği verecek olursak yukardaki çok mantıklı. "Naber Aslanım, nasıl gidiyo?" tarzı bişey olmuş.
Neyse... Çokta önemli bişeyler yazmayacağım aslında. Türk spor basını hakkındaki düşüncelerimiz genel olarak aynı. O yüzden bu sert bir eleştiri değil. Hatta komik birkaç kelam edeceğim.

Geçen Çarşamba akşamı Antalyaspor'u 3-2 yenmemize rağmen elendik. Necati'nin attığı 2 gol kupayı alamama konusunda fbye bir adım daha yaklaşmamıza sebebiyet verdi.

Necatinin soyadı Ateş. 2 gol atmış ve rakibi elemiş bir Necati Ateş var ortada. Ertesi gün gazeteler manşette Necati'ye yer verecek malümünüz. Burada yazıya bir ara verip, başka bişeyden bahsetmek isterim.
--Bir geyik vardır. Geçen yazıda ki gibi örnek vereceğim. Aslında insanlar bunu daha çok içten yaparlar: Hani bir arkadaşınız bişey söyler, misal "dağdan indim şehire". Bi mallık gelir sana içinden kelimelerin yerlerini değiştirip durursun. İndim dağdan şehire, şehire dağdan indim... diye uzar gider. Saçmalarda saçmalarsın.--

Neyse Necati'nin golleri ve maçın ertesi günü gazetelere düşecek manşetlere gelelim. İlk akla gelecek başlıklar "ateş bacayı sardı", "ateş düştüğü yeri yakar!" Öyle değil mi? Basında da farklı bişeyler görmek mümkün değil tabi. Aşağıdaki gazetelerin manşetlerini sırayla okuyun. Sonda manşet yukarda verdiğim geyik örneği gibi olmamış mı siz karar verin...






neyse maç başladı ben kaçar.

3 yorum:

Kasux dedi ki...

düzenli olarak alıyorum bu gazeteleri(!) mizah dergisi havası yaratıyor bende oturup bütün sınıf birlikte gülüyoruz

kabataş dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Gala's dedi ki...

En üstteki başlığa diyeceğim var.

Tamam Galatasaray'lıyız ama neden böyle başlık atılır anlamadım. Sonuçta o gazeteden Antalyalı veya Kayseri'li de alıyor. Avrupa maçı manşeti gibi olmuş. Hiç hoş değil.