14 Temmuz 2011 Perşembe

Malik Fathi

Bundan 7-8 yıl önce, Championship Manager'dan Football Manager'a geçtiğimiz yıllara denk geliyor. Türk futbolunda ki sol bek kıtlığının, o zamanlarda biz oyuncuların belini büktüğü yıllar... Şimdiki kurallara göre yabancı futbolcu oynatma sınırı da düşük olduğundan, bek gibi bölgeler için harıl harıl Türk oyuncu aradığımız yıllar...


İmdadıma hep Malik Fathi yetişmiştir bu oyunlarda. Adam Almanya'da futbolcu ama Türk asıllı, statüsü Türk. Alırsın babalar gibi oynar, rakibin sağ kanadını felç eder, hücuma çok çıkmasa da defansif anlamda baş tacıdır.

Türk takımları reelde hiç ilgi göstermedi bu çocuğa, ilginçtir. Canlı izleme fırsatı bulmadım, bulduysam da hatırlamıyorum ancak Football Manager'da özellikler reele yakın olduğu için kötü topçu demek yanlış olur ki Hertha Berlin, S.Moskova gibi takımlarda yıllarca ter döktüyse boş değildir sanırım... Şimdi Mainz'a transfer olup, Almanya'ya geri dönmüş Malik. Çocuk gelmiş 29'una, benim hala merak ettiğim şey şu: Neden Türkiye'ye hiç gelmedi acaba?..

1 yorum:

Marty dedi ki...

bi de bunun sağbek versiyonu vardı muşlu nalbantoğlu nac-breda'dan aldığımız. tackling 20. kayseriye gelince birşey yapamadı galiba.