30 Aralık 2008 Salı

Not Defteri


Not Defteri-Cem Yılmaz

Bana göre NTV'nin son zamanlarda ortaya koyduğu en iyi futbol programlarından biri "Not Defteri". Rıdvan Dilmen ve Fuat Akdağ'ın daimi katılımcıları olduğu programa ara ara futbolla alakası olmayan ünlüler davet ediliyor. Cem Yılmaz'ın katıldığı programı bilmeyen yoktur. O programı izlerken karnı ağrıyan, yerlere yatan, göbeğini tuta tuta gülmeyen futbolsever azdır sanırım.
Bu sefer ki konuk Ata Demirer. Süper bi haber bu. Ancak zamanlama çok fena. 31 Aralık(yarın) akşam 7'de.. Yılbaşı özel programı olacakmış. Evde olmayacağım için izleyemeyeceğim. Bir başka gün tekrar yayını duyurulursa yine buraya "not" düşeriz...

28 Aralık 2008 Pazar

Habercilik!.. #2

Bu sabah hasta hasta kalktım bilgisayarı açtım, netten haberlere bakayım diye. Saat 12'de de Son Periyot var Murat Kosova&Kaan Kural ikilisinin. O yüzden acele ediyorum bakarken. Başlıkları okuyup geçiyorum. Tam 12 oldu bu başlığa rastladım. "Jazz'ı Artest yaptı!" Oha o ne demek ki lan derken program kaçmasın diye kalktım, Tv odasına geçtim. Ancak aklımda hala aynı soru var. Uyku sersemi Utah Jazz'da gelmiyor aklıma o an için, haberin altınada yazmamışlar..

Açtım NTV Spor'u. Bi yandan programı izlerken alttan geçen haberlere de göz atıyorum: "Utah Jazz Mehmet Okur'un oynamadığı maçta Houston Rockets'a"xyz-yz" yenildi. Ron Artest "xz" sayı attı" yazıyor. Dedim Türk haberciliği nelere kaldı, biz nerelerden haber öğrenmeye çalışıyorz!!..

Habercilik!.. #1

Frederico Chaves Guedes

Lyon'un 9 numarası Fred, takımdan ayrılmak istediğini belirtmiş. Ocak ayı transfer döneminde gelen teklifleri değerlendirecekler. Olmadı sezon sonunda gider bi yerlere. Bu sene Lyon'da istediği performansı sergileyemedi Fred ancak nasıl bir forvet olduğunu cümle alem bilir. Henüz 25 yaşında Brezilyalı.. Biz Mehmet Yıldız'ların peşinde koşup, Nonda'ların turşusunu kura-duralım, böyle büyük topçular kendi ülkelerine dönsün.. Dönmez tabi de dönenleride gördük..

"Sadece Galatasaray"


"Türkiye denildiğinde aklıma gelen tek şey ise Galatasaray"

Leo Messi
F.C. Barcelona Fubolcusu

27 Aralık 2008 Cumartesi

Yok Be Hacı


"F1'in farklı alanlarında, iki farklı sürücü. Fakat Fernando'nun Michael'den daha az hata yaptığına inanıyorum. Fernando omuzlarındaki baskı daha fazla olduğunda daha iyi yarışlar çıkarıyor. Bu baskıyla başa çıkmada Michael bu kadar iyi değildi."

Flavio Briatore
Renault Patronu

Reklam Dediğin! #2



Danimarkalı "Hepsiburda" tarzı bir internet sitesi Siemens çamaşır makinelerinde yaptığı indirimi duyurmak için bir reklam filmi çekmiş. Şans eseri karşıma çıkan bu reklam filminde yine kadın ve kadının cinsel obje şeklinde kullanılması durumu var. Ancak reklam müthiş akıllıca.. İzleyin ve görün...

edit: Bu arada anlıyoruz ki bu template'i bir an önce değiştirmek lazım...

Arada ki 7 Fark


Tabi ki böyle bi sorum yok sizlere.. Ancak konuya en iyi gidecek başlık bu diye düşündüm..

Bu sabah haberleri okurken NTV'nin yılbaşı eğlence programının reklamına rastladım. Okan Bayülgen sunacakmış her zaman ki gibi. Yanında da 2 hatun yer alıyormuş. Bunlardan biri de Özge Özberk. İçimden bu hatun birine benziyor diye geçirdim ve sonunda buldum; Lindsay Lohan.. Şimdi merak ettiğim konu, sadece ben mi benzetiyorum bu 2 hatunu birbilerine? Biri Lindsay Lohan, diğeri Özge Özberk. Hangisi hangisi sizce :P:P

Rıdvan Dilmen Bursa'da mı?


Gece gece ne haberler çıktı Yareppim!! NTV'den başka bir haber sitesine pek güvenmesem de adını bile şuan unuttuğum, bahsi geçen sitede çıkan habere göre: "NTV ile sözleşmesi olduğunu belirten Rıdvan Dilmen şartlar uyarsa Bursa'da çalışmak isterim" demeyi eksik etmemiş. Ey para sen nelere kadirsin... Yarın, öbür gün herşey belli olur telaşa gerek yok..

Hayır Yaa!..


Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz açıklama yapmış: "Mehmet Yıldız'ı Galatasaray'a verebiliriz". Hayır ya diye bir çığlık atmak istiyorum. Halbuse geçenlerde ne güzel şaka yapmışlardı, şakalaşıyorduk aramızda..

27 yaşına gelmiş, teknik olarak yetersiz ama bir aralar Rooney'e bile benzetilmiş hatta (haşa) kıyaslanmaya kalkınılmış* bir oyuncu Mehmet. Sivas için büyük oyuncu kendisi. Şuan Galatasaray'a gelse yedek kalacağı muhtemel. Nonda'dan daha iyi iş çıkaracağı da ayrı bir olası durum, ancak!.. İşte konunun özü burda saklı. Ancaaak, 3,5M Euro+Mehmet Güven+Necati+Aydın Yılmaz(kiralık) olarak verilecek söylentileri var. Yönetim teklif yapıldığını doğrulamış fekat teklifin bu olmadığını belirtmemiş! Kendi kendime telaş yaptım, okuyunca haberi. 3.5 milyon kaymeye mi acıyayım, gidecek paraya mı, gidecek Mehmet'e mi, gelecek Mehmet'e mi?

Hayır Mehmet'i almaya kalkışmadan önce kulübeni bir düşün. Yaser gibi gencecik, yetenekli, akıllı, kuvvetli(şimdilik değil) bir Kartallı var kulübende. Oynat, tecrübe kazansın güçlensin ne bilim illa ki bir gelişme olur arkadaş.. Madem Nonda ve Ümit'ten "ümidi" kestin, önce bi satmayı dene şu adamları.. Ondan sonra otur akıllı akıllı, sakin sakin bi düşün..

Kaldı ki herşeyin ötesinde Mehmet Yıldız'ın Baros'tan bir farkı olduğunu düşünmüyorum. "Penaltıcı" Baros=Mehmet Yıldız benim gözümde. Türk Milli Takımı'nda yaptıkları da ortada. Hayır Mevlüt'ü al. O da Milli Takım'da özünden çıkıyor ama adam daha 21 yaşında arkadaş. Ya şuan korkuyorum bugüne kadar minimum parayla süper transferler yapan yönetimin, yanlış yapmasından ve fikir üretmeye çalıştıkca saçmalıyorum, saçmalarım.. Demek istediğim; o paraya çok daha iyisini buluruz be abi...

*nası yazılıyo bilemedim o an!

23 Aralık 2008 Salı

Mecburi Değişim


Ödev için sitenin şablonunu ve bikaç farklı şeyi değiştirmek zorunda kaldım. İlerki günlerde blogumuzu normale yada normalden daha iyi bir görünüme sokacağız.
___________________________________________________

Blogumu takip eden az sayıda okurkişi, okurbilir, okuryazar, okurinsan. Her neyse.. Blog için 2 gündür yaptığım çalışmalara rağmen istediğim template-i bulamadım. Şimdilik bununla idare edelim. Yüzlerce template-den hoşuma giden bir tane bulabilirsem, anında değiştiririm. İçiniz rahat olsun yani..

22 Aralık 2008 Pazartesi

Neyin Rekoru?!


Böyle rekormu olur ya?! 18 cm, capcanlı, zepzehirli, komkorkunç, tımtırsınç akrep! :S 2 dakika ağzında tutmuş! Bana deseler yap, milyon dolarları önüne sereriz. Cevabım hazır: "La bi git!"

Eski Amy Gitti, Yenisini Verelim.

:D NTV'de okuduğum habere göre ailesinin yoğun çabalarıyla alkol ve uyuşturucudan kurtulma aşamalarına girmiş Amy-cik. Çoğu büyük sanat insanı gibi erken yaşta gitmesine gönlüm el vermezdi, sevindim. Tatile çıkmış..

21 Aralık 2008 Pazar

Galatasaray 4 - 2 Beşiktaş

Şöyle Cüneyt Çakır, böyle Cüneyt Çakır.. Bu gece çoğu BJK taraftarının kullandığı cümle kalıpları bunlar. Haklı veya haksızlar demiyorum. Benim bu gece izlediğim ve Galatasaray'ın 4-2 galip geldiği maçın hakemi Cüneyt Çakır minimum hata ile görevini yaptı. Her maçta her hakemin çeşitli hataları olur. Cüneyt Çakır skora etki eden tek bir hata bile yapmayarak bir kez daha Türkiye'nin en iyi 2 hakeminden biri olduğunu kanıtladı. Diğeri Fırat Aydınus'tur.

Maçın kırılma anı Delgado'nun gördüğü 2.sarı karttı. Tecrübeli(!) futbolcu, Beşiktaş futbol takımının kaptanı Mathias Delgado acemice bir kart görerek atılınca, sahada sadece Galatasaray kaldı. 2. sarı kartta kesinlikle hakemin hatası olduğunu düşünmüyorum. Kural çok açık. Dutchman'de çok güzel belirtmiş:
""Sonra da meşhur kart pozisyonu. Şimdi FIFA kural kitabı şunu söylüyor: Elini sallayarak kart işareti yaparak, rakip oyuncunun kart görmesi gerektiğini hakeme anlatmaya çalışan futbolculara, hakeme yapılan toplu itirazlarda en az bir futbolcuya ihtar gerekir, el-kol işaretiyle itiraz etmek veya hakemin üzerine doğru koşarak gelmek de sarı kartı gerektirir". Bu hareketi neden, nasıl, hangi niyetle, neyi anlatmak isterken yaptığınızın bir önemi yok. Ne yaptığınız önemli. Hakeme sarı kart işareti yaparek (ki el-kol işareti de buna dahil) itirazın adı o oyuncuya sarı kart demektir."" Kural belli, hareket belli. Delgado'nun ne demek istediği önemsiz kalıyor burada.

Penaltı pozisyonları çok net. Kimse bişey diyemez, dememeli hatta. 2.penaltıda Lincoln için 'büyük oyuncu' diyenlerde saygısızlıktan öteye gidemezler.

Her maçta Lincoln'den ayrı bahsetmek çok büyük bir haz veriyor insana. Hagi'den sonra, bu lige gelen en klas futbolcu olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'a karşı top sektirmesede; maçın 1.dakikasından, alındığı dakikaya kadar oyundan hiç kopmaması ve müthiş oyun zekasıyla bu akşam kendini ayakta alkışlamamızı sağladı. Baros'a yaptığı "insan değil" asist zaten apayrı bi olay. Seviyoruz seni Lincoln!
22.000 kişi "Kartal Gol, gol, gol" diye bağırdı ya, ölsemde gam yemem :D
Bu gece Sami Yen'de Galatasaray için ter akıtan tüm futbolcularımıza ve 90 dakika hiç durmadan bağıran taratarımıza teşekkürler. Bu büyük taraftar bu büyük takımı hakediyor..

Ve son olarak...

TCDD


TCDD'nin çoooookk önemli uyarısı.. Kurallara uyun, uymayanları uyarın!..

p.s. martykou'ya teşekkürler..

20 Aralık 2008 Cumartesi

Amy Winehouse

Bilmiyodum ben bu yanımı. Metal dinler, kafa sallar dururdum. Bigün bi ortamda, bigocan sağolsun bi Amy dinle dedi. Eve geldim indirdim bi bakayım dedim. Aslında hatunu elbette biliyorum ancak medyadaki haberlerinden dolayı biraz soğuktum, yaklaşmıyordum şarkılarına.

Neyse indirdik dinlemeye başladık Rehab'dan girdik, İn My Bed'ten çıktık. Nasıl olduğunu anlamadım bile. Jazz ve İngiliz soul müziğine aşık etti beni, 3 haftadır tutuklu kaldım hatunun sesine. Metal diye diye neler kaçırıyormuşuz diye sorguluyorum şimdi kendimi. İnternetten resimlerine baktıktan sonra bozulan moralimi, sesiyle düzeltiyorum anında. Basına verdiği etiket içler acısı. Neyse orası kendi bileceği iş.

Henüz 25 yaşındaymış Bayan Winehouse. 25 yaşında 15 tane ödül kazanmış resmii olarak. Uyuşturucu kullandığını biliyordum bak, o kadar da cahil değilim. Ayrıca dövmeleri çok manyak bu hatunun. Garip bi kişiliği var. Sanırım psikolojik sorunları olan biri. Aman banane ben sesine, müziğine bakarım diyenlerin kesinlikle dinlemesi gereken bir sanatçı..

Dinlerken en çok eğlendiğim şarkısı Fuck Me Pumps'ı dinleyin. (bu arada video biraz eski, kollarda dövmelerden eser yok. Ne güzel kızmış, bozdu kendini bozdu .d) Sözler çok iyi bu arada. Kalkıp dans et yani söylerken, o derece.

F Me Pumps sözleri:

When you walk in the bar,
And you dressed like a star,
Rockin' your F me pumps.

And the men notice you,
With your Gucci bag crew,
Can't tell who he's lookin' to.

Cuz you all look the same,
Everyone knows your name,
And that's you whole claim to fame.

Never miss a night,
Cuz your dream in life,
Is to be a footballers wife
You don't like players,
That's what you say-a,
But you really wouldn't mind a millionaire.

You don't like ballers,
They don't do nothing for ya,
But you'd love a rich man six foot two or taller.

You're more than a fan,
Lookin' for a man,
But you end up with one-nights-stands.

He could be your whole life,
If you got past one night,
But that part never goes right.

In the morning you're vexed,
He's onto the next,
And you didn't even get no taste.

Don't be too upset,
If they call you a skank,
Cuz like the news everyday you get pressed.

You don't like players,
That's what you say-a,
But you really wouldn't mind a millionaire.

Or them big ballers,
Don't do nothing for ya.
But you'd love a rich man six foot two or taller,

You can't sit down right,
Cuz you jeans are too tight,
And your lucky its ladies night.

With your big empty purse,
Every week it gets worse,
At least your breasts cost more than hers.

So you did Miami,
Cuz you got there for free,
But somehow you missed the plane.

You did too much E,
Met somebody,
And spent the night getting caned.

Without girls like you,
There'd be no fun,
We'd go to the club and not see anyone.

Without girls like you,
There's no nightlife,
All those men just go home to their wives.

Don't be mad at me,
Cuz you're pushing thirty,
And your old tricks no longer work.

You should have known from the jump,
That you always get dumped,
So dust off your fuck me pumps

not1: metale tabiki devam ama artık farklı sesleri de denemeden geçmeyeceğiz.
not2: fotoğrafta en güzel fotoğraflarından biridir heralde.

1908 Serisi

Beşiktaş maçı öncesine denk getirilmiş bir koleksiyon. Çok hoşuma gitti. Dün Mecidiyeköy'deydim ama fiyatını sormayı felan unuttum. Parçalıdan en kısa sürede temin etmek lazım bitane.

Galatasaray -Beşiktaş Anket



UEFA Kupası'nda rakibimizi bekleyerek geçireceğimiz için derbi oylamasına şimdiden başlayalım dedik. Beşiktaş bu hafta Ankaragücü'ne karşı henüz oynamasada insanların herkesin kafasında bişeyler oluşmuştur illa ki. Oluşmayanlar içinse anket 1 hafta boyunca burda :D

Türkiye'nin ilk futbol kulübü Galatasaray mı? Türkiye'nin ilk spor kulübü Beşiktaş mı?

p.s: paintten yapılan birleştime bu kadar oluyo ancak :D

19 Aralık 2008 Cuma

Bahisim, Bahisin, Bahisi! #6

Evet canlarım .p yeni bir iddaa kuponuyla karşınızdayım. Aslında fakir sandığımız bir arkadaşa para toplamak amaçlı başlamıştık (ahy) :P ancak kendisinin zengin olduğunu öğrenince bahisten zevk alalım bari dedik. İlginç ve yüksek oranlı maçlarla yine blogumuzu şenlendiriyoruz. Ancak bir uyarı yapmadan geçmeyelim, evinizde denemeyiniz :D

Belediye - Kocaeli >>>>2<<<<
Sheffield Utd. - Crystal Palace >>>>ü<<<<
Atalanta - Juventus >>>>2<<<<
Galatasaray - Beşiktaş >>>>1<<<<
Gençlerbirliği - Sivas >>>>2<<<<

p.s. tamamen duygusal .p

edit:

Belediye - Kocaeli >>>>2<<<< 5- 0 :D
Sheffield Utd. - Crystal Palace >>>>ü<<<< 2-2
Atalanta - Juventus >>>>2<<<< 1-3
Galatasaray - Beşiktaş >>>>1<<<< 4-2
Gençlerbirliği - Sivas >>>>2<<<< 1-2

Tek maçtan yatış style :)

Nolii La, Başım Dönüyo!!..

Ne fena bigün yav!.. Bu kadar yorulduğum başka birgün yoktur heralde..

-Bu üniversitelerde yoklama zorunluluğu koyan hocalardan şüphe duyuyorum şahsen. Nasıl bir öğrencilik geçirdiklerini çok merak ediyorum. Kim ne eziyet yapmışsa artık bize de çektirecekler illa ki! 1ders için 5 saat yol ya, 1 ders!

-1 aydır gitmediğim mağaza kalmadı bi bot uğruna! Bugün de o mağazalardan 4 tane gezdim. Her alışveriş merkezinde en az 2 yere girdiğimi düşünürsek?!? 8 tane mağaza dolaş, bot beğenmeye çalış, arkadaşını tut, en son girdiğinde bul! Matkapla cüzdanını delsinler, matkapın ucu hafiften göte girsin derken bot telaşesini bitir! Buna da şükür Allaım, hamdolsun .p

-İzmitlileri seviyorum ya. Hele Başkan senin ayrı bi yerin var olum bende. Olayı kes! :)

-He bide bu bahsi geçen şahıslar her yerde karşınıza çıkabilir. Hele bitanesi var ki, ne zaman lafını etsek yanımızda bitiyo. Olayın sonu da hep Sami Yen'in karşısındaki ufak börekçi de tatlıya bağlanıyo, ehehe.

-Börekçi demişken. Temiz midir, kirli midir bilemem. Tadı ve fiyatı harikulade arkadaş. Çay da 50krş!..

-Gün boyu oturamamak, başka bir değişle götün yer görmemesi ne acı bişey anlatamam.
Birde otobüsteysen zıçtın. Hele ki o otobüs 16B ise aman aman! Ayaklarımın dili olsada konuşsa. Yarın sabah İDO kullanıyorum, yatacam misler gibi, rahatsız etmeyin.p

-Hacdan gelen teyzem ve kuzenimi ancak bugün ziyaret edebildim. Nasıl özlemişiiiimm. Yannız kuzen sanki Kosova'ya gitmiş. Nerden bulduysa, bizim oralarınkine benzer bi fes getirmiş bana, keçeden. Hoş.

-Ahada bitti! Stres, koşturmaca, otobüslerde sallanmaca, bi paket sigara bitirmece, yatmadan da bi çişimi yapiim.

17 Aralık 2008 Çarşamba

Blackburn Rovers Teknik Direktörü: Tugay Kerimoğlu

Olsa ne güzel olur değil mi?? Bu da benim şakam :) Graeme Souness'ın yardımcısı şekli olacak diyo İngiliz gazeteleri. Graeme Souness'ın da geleceğinden emin değiller. Fanatik, Fotomaç anlayışı tüm Dünya'yı sarmış anasını satim:P Bu da ayrı bi şaka tabi. The Independent gibi bir gazetenin sallama çay kıvamında haber yapacağını düşünmüyorum..
_______________________________________________________________________________

Takımın başına Sam Allardyce getirilmiş. Ben bu adamın mikrofonla felan maç izlemesine kılım. Maçı yukardan izleyen yardımcısıyla konuşuyor kendileri. Sakızı ve mikrofonunu acayip itici buluyorum.
Newcastle'dan ayrıldıktan sonra düşme potasında ki takımları kurtarmak için kullanılıyor kendisi. En son Newcastle'ı düşme potasına sokmuş ve kovulmuştu..

Bahisim, Bahisin, Bahisi! #5

Kısa bir aradan sonra yenpisyeni bir bahis kuponuyla buradayız. Bakalım neler olacak.
Oynamış olduğum maçlar sırasıyla:

Fiorentina - Torino >>>>>alt <<<< Mesajı yazarken 0-1 Torino önde
Hamburg - Aston Villa >>>0/2 Ç <<
Benfica - Metalist K. >>>>alt <<<<
NEC - Udinese >>>>>>> 2 <<<<< Biraz duygusal yaklaştım :)))
Tottenham- S.Moskova >> 1 <<<<<

16 Aralık 2008 Salı

Galatasaray -Beşiktaş #2


Derbinin hakemi FIFA kokartlı Cüneyt Çakır seçildi.
Karardan gayet memnunum. Benim görüşüm, şuan Türkiye'de en iyi hakem konumunda. Umarım en az hatayla yönettiği bir maç olur. Skora tesir etmemesi en büyük dileğimiz. Yoksa ne kendi tadı tuzu kalır; ne Tv izlenir, ne gazete okunur.

Rodrigo Barbosa Tabata

İzmitli arkadaşların anlattığına göre; Gaziantep'in deplasmanda Kocaeli'yi 5-2 yendiği karşılaşmada insan üstü bir oyun ortaya koymuş Tabata. Attığı 3 golün yanında 2 asist yapmış. Yine arkadaşların anlattıklarına göre 5 golde etkisinin olması dışında tek başına oynamış sanki. Barça'ya gitse Messi'yi kesermiş o derece,eheheh. Tabi insan evladının en büyük özelliğidir mübalağ ama 5-10 kişiden dinleyince aynı şeyleri, dedim bi bakim şu Tabata Efendi'ye..

Antep'in sezon başında Santos'tan transfer ettiği ve adını fb'ye attığı golle duyuran Japon asıllı Brezilyalı topçusu. İlginç ama öyle. 28 yaşında ve Gaziantep kendisinin 14. kulübüymüş. Vikipedi'de baktım ilk sezonlarında pek rahat durmamış. Tabi asi çağlar 18-23 arası yaşlar. Bir sezonda 3 takım değiştirdiği olmuş. Son 5 sezonda ise yaş kemale erme aşamalarına gelince işler rayına oturmaya başlamış, uslanmış. Tabi bu vikipedi'de ki sezon boyunca oynadığı futbola bakaraktan yaptığım bi yorum :d

Tabata geldiğinde çok sansasyonel* bi açıklamada bulunmuş bugün öğreniyorum. Pele'nin 10 numara giyerek geldiği takımdan, 10 numara giyerek geldim mi ne öyle bişey. Okuyunca içimden geçen; "vay anasını birader, gelirken ne özgüven depolamışlar, ne gazlamışlar herifi" oldu.

Her ne kadar Galatasaray'a karşı pek varlık göstermemiş olsa da bu maçın gazıyla iyi çıkış yakalar gibime geliyor. Rakibin orta sahasına defansına göre değişiyor tabi (Kocaelili arkadaşlara laf atmıyorum:p) her oyuncunun performansı.

Gözleri çekik Brezilyalı hakkında diyeceğim şu ki ; küçük takımın büyük oyuncusu kıvamında bir topçu Tabata. Tabi Avrupa için.
1-2 den fazla maçını seyredenler daha iyi bilir, bizimkisi kulaktan dolma bilgilerle yapılan yorumlar. Di mi di mi??

*televole sözlüğünde: "insan değil" olan şeylere deniyo..

Şakaaaaaa ...


"Mehmet Yıldız'a 50 milyon avro verseler bile satmayız."
Fikret Ünsal
Sivas Basın Sözcüsü

14 Aralık 2008 Pazar

Garibim Casillas!

Günlerce sabırsızlıkla beklediğimiz, son saatlerini iple çektiğimiz, dakikalar kala TV başına kitlendiğimiz, önümüzde cipslerle, mısırlarla hadi çalsın artık ilk düdük diye homurdandığımız büyük derbi; El Classico dün gece itibariyle saat 11 ile 1 arasında oynandı. Sonuç?

Beklentilerimin çok altında bir futbol... Büyük maçlardan iyi futbol beklemek ne kadar doğru ama konumuz İspanya Ligi ve o ligin 2 devi arasındaki maç olunca..

Hiçbişeyden bahsetmeye gerek yok. Etrafta yeterince analiz var zaten. Maçın en dikkat edilmesi gereken noktası muhteşem Casillas'ın kırılan gururu!.. Real Madrid adına savaşan tek futbolcuydu sahada.

Bir üzüldüğüm nokta da Messi'nin aşınan bilekleriydi tabi..

Lincoln&Baros

Son zamanların en uyumlu FC ve AMC'leri, Fm deyimiyle. Ancak sahada uyumlular sadece. Dışarda ikisi de farklı bir yaşayış tarzına sahipler. Fotoğraf çok feci. Antifb'ye etiket etmişler Lincoln'ü :P :)

İki topçumuzu da çok seviyoruz orası ayrı mesele :)

13 Aralık 2008 Cumartesi

Barcelona - Real Madrid

Az önce bakınırken bir 'obaa' çektim. -NTV'nin dediği şekilde- "klasik" hakkında hiçbir şey yazmamışım!

Bu akşam oynanacak hatta 2.30 saat sonra oynanacak maçta kağıt üzerinde mutlak favori Barcelona tabi ki.. Sezon başından beri sergiledikleri performansla da herkese kabul ettirdiler bunu (40 gol atıp 9 yemekten bahsediyoruz burada). Kimse Real Madrid kazanacak demiyor, diyemiyor. Henry, Eto'o, Messi 3'lüsünün son Sevilla&Valencia maçlarında ki oyununun ve buna karşılık Real'in sezon boyunca oynadığı oyun ile barça'nın 9 puan gerisinden gelmesi en büyük etkenler.

Ancaaak.. Hafta içinde Ramos'un yeni Madrid teknik direktörü olması ve Dünya basının Barcelona'yı pohpohlaması sonucu, benim inancım Katalanların kazanamayacağı yönünde..
Bütün bahis sitelerinde oranlar Real'le dalga geçer şekilde.. "Klasik"te Barça'ya 1.40-1.50 oran verilmesi tam bir felaket, rezalet. Bu yaşananları toplarsak Real kaybetmez.

Tabi birde Raul'ün kötü giden Madrid takımını ayağa kaldırabilme olasılığı var. Soyunma odasında yapılcak konuşmaları deli gibi merak ediyorum.
23.00'^te NTV'den naklen yayınlanıyor "klasik". Heycanla bekliyoruz ...

12 Aralık 2008 Cuma

Gençlerbirliği 1-3 Galatasaray

Yine 2 farklı Galatasaray, yine galibiyet, yine Lincoln, yine Baros!.. Galatasaray Ankara'dan 3 puanı 3 golle almasını bildi. İlk yarının 20 dakikasında iyi top oynamakla beraber, 2 de çok net fırsatı harcadık. Sağolsun Baros saç baş yoldurtmayı ihmal etmedi.
Kendini yere attığı pozisyonda hem hakeme sinirlendim hem kendisine Baros beyin. Türk hakemlerinin en büyük sorunu neyi neden yaptıklarını tam olarak kestirememeleri!. Kardeşim o pozisyona penaltı vermiyosan sarı kartı vereceksin.. Hadi bi ikili mücadele sonrası düşse, istemeden düştü o yüzden vermedi diyeceğim ama adam öyle bir pozisyonda ya çelmeyi yer düşer, yada kendini atar. Aynı hakem Burhan'ın kendini yere attığı pozisyonda sarı kart verince iyice çıldırdım.
Artık Türk hakemliği gelişsin, daha iyi eğitim verilsin!!

O dakikadan sonra bir Gençlerbirliği çıktı sahneye ki son zamanların en iyi GB'sini izledik 6-7 dk boyunca. Meira'nın da hediyesi sonucu golü buldular. Golü atan Burhan'da yakında transfer olur daha iyi bir takıma.
Golü yememiz gerekiyormuş canlanmamız için. Baros'un topu verkaçlarla getirişi ve mükemmel bir pasla Lincoln'ün önüne bırakışı, "O"nun usta işi vuruşu golü getirdi 2 dk sonra..

Tabi golle birlikte süper Galatasaray çıktı meydana. Mükemmel paslaşmalar başladı. Lincoln yine coştu bir anda. Sağ kanatta ilerlediği bir pozisyon sırasında, ekranda Samet Aybaba el kol hareketleriyle belirince Lincoln'e saydırıyo heralde dedim. Paranoyak etti bu basın bizi!..
Lincoln hakikaten bambaşka bi sezon geçiriyor. Baros'a asist yaptırdığı pozisyondan önce yere düştü. Savunma uzaklaştırdı ve tek topla tekrar Lincoln'e döndü Barış ama Lincoln yere düştüğü bölgenin 15-20 metre ilersinde topu kaptı!!! Geçen sene aynı pozisyonu yaşamış olsak, Lincoln o top atıldığında anca kalkmaya başlamış olurdu. Bu sene tekrar aşık etti bizi kendine..
Nonda ise ilk 11 başlamanın gazıyla iyi mücadele etti ve Arda'ya güzel bir asist yaptı. Tabi ki Arda mükemmel bir vuruşla topu direğin hemen yanından kaleye göndermesini bildi. Bugün Arda beklediğim gibi bir performans sergilemedi ancak gol atması iyi moral oldu..

2. yarı bambaşka bir Galatasaray vardı sahada. Öne geçip, farkı açtıktan sonra hatta açmadan bile rahatlıyoruz yada tempoyu düşürüyoruz diyelim. Ama tempoyu düşürürken top hep rakipte oluyor ve bu kalemizde pozisyon(lar) görmemize neden oluyor. Allah!tan De Sanctis gibi tempo düşürmeyen bir kalecimiz var.p

11 Aralık 2008 Perşembe

F1 2008'de En İyi Geçiş?

turkiyef1.com'u takip edenler bilirler ama bilmiyenler için duyurayım; çok güzel bir anket var şu sıralar; Formula 1 2008 yılında ki en iyi geçiş isimli. Siteye girdiğinizde 1'den 10'a kadar sıralanmış 10 geçişi göreceksiniz. Her geçişin videosu bulunmakta. Hepsini veya merak ettiklerinizi izledikten sonra sayfanın en altından oyunuzu veriyorsunuz.
Listedeki geçişler:

1)Lewis Hamilton vs Felipe Massa – Istanbul
2)Felipe Massa vs Rubens Barrichello, Heikki Kovalainen – Montreal
3)Lewis Hamilton vs Heikki Kovalainen – Silverstone
4)Nick Heidfeld vs Timo Glock, Fernando Alonso – Silverstone
5)Nick Heidfed vs Kimi Raikkonen, Heikki Kovalainen – Silverstone
6)Heikki Kovalainen vs Robert Kubica – Hockenheim
7)Lewis Hamilton vs Kimi Raikkonen – Spa
8)Fernando Alonso vs Heikki Kovalainen, Sebastien Bourdais, Robert Kubica, Sebastian Vettel – Spa
9)Nick Heidfeld vs Robert Kubica, Sebastian Vettel, Sebastien Bourdais – Spa
10)Sebastian Vettel vs Lewis Hamilton – Interlagos şeklinde.

İster bütün videoları izleyin ister sadece 8 v 9u izleyin bişey kaybetmezsiniz. Benim oyum Nick Heidfeld'in Spa'da Kubica, Vettel, Bourdais 3lüsünü geçişine. Kendimce bir ilk 3 yapacak olursam;
9-8-2 diyorum. Siteye girmek ve oy vermek için buradan buyrun.

Kaçan Büyük Kuş

Timo Hildebrand'dan bahsediyorum.. Almanya lideri, Hoffenheim almış kendisini. Ramazan ve Haas'a sizle bi bok olmaz biraz yedek bekleyin denmiş. Timo bu takımda eski formuna kavuşur zannedersem. Ancak!.. Bizim takımlarımız yine boş kağıdı çekti. Gerçi çıkan haberler, serbest atış uzmanı basınımızın hayal ürünleriydi ama herkesin istediği bişeydi. Fenerbahçe yönetimi yine bön bön baktı. Hele dün Volkan'ın bir kez daha yaptığı hatadan sonra oturup ağlamışlardır.. Beşiktaş'taki Y.D. yönetimine hiçbir şey denemez zaten..

Geliyoruz hacıCavcav!

Evet gidiyoruz. Kısmetse yarın, son Ankara deplasmanında, Gençlerbirliği karşısında takımımızın yanında olacağız. Ankaragücü deplasmanına gidememiştik bayram dolasıyla fakat bu sefer gidemediğimiz maçın acısını çıkartıcaz!

Takıma gelirsek. Kewell'ın olmaması kötü ama iyi. Kewell gol atmadığı zaman pek bir varlık koymuyor ortaya. Aslında gol attığı için vasatı zor geçen oyununu görmezden geliyoruz. Tabi ki eksiklik ve üzücü bir durum takım için fakat Arda sol kanatta tek kalıyor ve bu yönden sevindirici. Aydın sağ kanatta iyi bir ivme yakalayabilir ilk yarının bu son iki maçında. Çok iyi değerlendirmesi gerektiği bir şans doğdu genç yıldız adayımıza. Mehmet Topal ve Barış Özbek zaten geri-ortasahanın değişmezi oldu bu vakitten sonra, yarında kendilerini görücez umarım. Lincoln, Sanctis şova devam, Baros golleri atan, Meira ve Servet rakibi yıldıran, Balta v Sabri (nolur) iyi ortalar açan(!) olsunlar....

9 Aralık 2008 Salı

Timo Hildebrand

29 yaşında ki Alman Valencia ile sözleşmesini karşılıklı olarak feshetmiş. 2007 yılı sonunda Stuttgart ile şampiyonluk yaşamıştı ve ardından Valencia'ya zıplamıştı. Geçen sene iyi bir performans sergilemiş ve 29 maça çıkmıştı kendisi ancak bu sezon yeni gelen Teknik Direktörün şans vermemesi sebebiyle çok fazla oynayamadı, Canizares'in arkasında bekledi uzun süre. Şans bulduğu zamanda pek değerlendiremedi. 2. sezonunda 2. Rüştü vakası yaşadı.
Şimdi bakalım hangi haberler çıkacak basınımızda. Aslında çıkmaması anormal olur. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ihtiyaç duyduğu türden bir kaleci Hildebrand. Zamanında FM'de en beğendiğimiz kalecilerden biriydi hatta.. Sanctis&Timo birlikte kötü de olmaz hani .p

7 Aralık 2008 Pazar

Kartalspor'un Mutlu Günleri! : "Henüz maç satmaya başlamadılar"

Bayram sebebiyle Ankaragücü maçına gidemediğimiz şu güzelim Pazar gününde ne yapalım, ne yapalım dedik ve Kartalspor - Çaykur Rizespor maçı için kendimizi Kartal Stadı'na attık. Müthiş kalabalık vardı 2 taraftanda. Tribünlerin yarısı şekil itibariyle Rizelilere ayrılmıştı. Şekil itibariyle diyorum çünkü Kartal Stadı tribünlerinin caddeye bakan kısmı çok dar ve az seyirci alıyor.
Vesselam maça 20 dakika geç gidebildim trafik ve son dakika karar vermem nedeniyle. Kalabalığı görünce şaşırdım kaldım çünkü geçen sezonun 2.yarısından bu yana böyle taraftar yoktu. Kapalının sol tarafında yerimi aldım. İlk yarı 1-0 bitecek derken Riberio çok şık çalımlarla ceza sahasına girdi ve golünü attı, 1-1.
2. yarı ortada başladı. Doğru dürüst pozisyon olmadı. Okan'ın Rize adına çok net bir pozisyonu değerlendirememesi dışında vasat bir futbol vardı. Ancak mücadeleye hayran kaldım. Dişe diş kana kan hesabı bir mücadele vardı. Kartal çok güçlü ve diri bir takım, bunu anladım. Ve sonlara doğru Kartal'ın 2 zenci oyuncusunda biri kornerin ardından yaşanan karambolde topu filelere gönderdi, 2-1. He bu arada DMC niyetine alınan bu arkadaş koşmaktan başka pek bi işe yaramıyor. Pek fazla olumsuz pas kullandı bugün.

2.gol sonrası sevinç
Okan 85-90 arası bi zamanda direk kırmızıyla oyun dışı kaldı. Hakem gereğinde fazla gitti kartlarına. Kırmızı için demiyorum ama çok fazla ve gereksiz sarı kart gösterdi.
Okan'ın kırmızı görmesine neden olan hareketi sonrası yaşanan sakatlık :P
Sonuç olarak zevkli bir maçtı. Maç sonunda takım tüm tribünleri gezdi. Deutsch style :D

3 Aralık 2008 Çarşamba

Saldır Galatasaray!!



Pek sevmediğim bi tezahürat olmasına rağmen işin içine eğlence ve kApalı&eskiAçık birlikteliği girince büyük zevk aldım ve bastım telefonun REC tuşuna. Süper bi şov yaptık Hacettepe maçında. Görüntüde fazla kalite aramadan keyif alacağınızı umut ediyorum..